Rasmus Lynge Christensen i cupen mot Fløy der han scoret to mål.

Poengdeling i lokaloppgjøret

Etter en svak førsteomgang innrømmer Arendal-trener Roger Risholt at det på sett og vis var fortjent å måtte reise hjem fra Flekkerøya med bare ett poeng.

- Jeg er fornøyd med at vi snur kampen, og vi burde klart å kontrollere inn tre poeng etter at vi tok ledelsen. Både Fløy og vi hadde sjanser som kunne avgjort kampen, så sånn sett får vi si at ett poeng er det vi fortjente i dag, sier Roger Risholt.

Fløy tok ledelsen etter drøye 20 minutter. Et glimrende Fløy-angrep ble avsluttet kontant uten at Lars Jendal hadde muligheter til å avverge.

Svak omgang

Og hjemmelaget skapte mest før hvilen. Det har ikke Roger Risholt noen problemer med å innrømme.

- Vi leverte en svak førsteomgang. Vi fikk aldri momentum i spillet vårt. Derfor gjorde vi også flere endringer i pausen, forklarer han.

I tillegg til at Mathias Johansen og Preben Skeie ble byttet inn, endret Arendal også formasjon fra 4-3-3 til 4-4-2. Det fungerte.

Håbestad og Lynge

Først utlignet Ole Marius Håbestad etter 65 minutter, før Rasmus Lynge Christensen (bildet øverst) noterte seg for sesongens første scoring da han satte inn 2-1 et kvarter før full tid.

- Vi har savnet mål og målpoeng fra Rasmus, så det var herlig å se at han fikk uttelling, mener Roger Risholt.

Arendal produserte også store målsjanser etter å ha tatt ledelsen, men Fløy ga aldri opp.

- Det var åpenbart at det var viktig for dem å få poeng. De har en utsatt tabellposisjon og de var heller ikke fornøyde da de utlignet til 2-2 fem minutter før slutt, oppsummerer Roger Risholt.

Flest poeng hjemme

- Det er en strukturell feil av oss som fører til at de utligner til 2-2. Selvfølgelig skulle jeg ønske vi hadde unngått den. Men både Preben (Skeie), Hellum og van der Spa har store muligheter til å score vårt tredje mål. Det er selvfølgelig surt at vi ikke tar tre poeng etter at vi snudde kampen, men vi kan leve med at vi får noen uavgjortkamper på bortebane, sier treneren som mener lørdagens oppgjør bare bekreftet det Arendal har erfart tidligere mot Fløy.

- Det blir alltid krigerkamper som kan være vanskelige. Slik er det jo med lokaloppgjør, og det blir jo ekstra rivalisering når vi også møter et lag som har tidligere Arendal-spillere i stallen, oppsummerer Roger Risholt som konstaterte at Egersund og Øygarden spilte 0-0, samtidig som både Levanger og Skeid vant sine kamper. 

- Vi henger fortsatt med i toppen, og det er på hjemmebane vi skal ta flest tre-poengere, sier Roger Risholt som nå ser frem til Sotra-kampen allerede til onsdag på Norac stadion. - Forhåpentlig kan vi også få tilbake noen spillere fra skade til den kampen.

Fløy – Arendal Fotball 2-2 (1-0)

  • Arkicon Arena

  • Tilskuere: 150

  • Mål: 1-0 Mathias Grundetjern (21), 1-1 Ole Marius Håbestad (65), 1-2 Rasmus Lynge Christensen (75), 2-2 Kristian Strømland Lien (84)

  • Gult kort: Kristian Strømland Lien og Dejan Corovic, Fløy. Ermal Hajdari og Kristian Strande, Arendal.

  • Dommer: Herman Holthe, Bækkelaget

  • Arendals lag (4-3-3)

  • Lars Jendal

  • Tobias Hafstad, Kristian Strande, Andreas van der Spa, Mads Nørby Madsen

  • Sebastian Remme Berge, Dirirsa Gamachis (Preben Skeie fra 46.), Rasmus Lynge Christensen (Håvard Meinseth fra 86.)

  • Ole Marius Håbestad, Andreas Hellum, Ermal Hajdari (Mathias Johansen fra 46.)

 

Annonse: