Preben Skeie.

Preben har en god magefølelse før Hødd-kampene

Mye kan endre seg raskt i fotballen: For tre-fire uker siden var Arendal avskrevet i opprykkskampen og Preben Skeie trodde han var ute med skade resten av sesongen. Men både Arendal og Preben har slått tilbake de siste ukene!

- Jeg trodde selv jeg ville være ute i 6-8 uker med skaden jeg pådro meg. Da ville jo sesongen vært ferdig for min del. Men så viste MR-bildene noe annet, og nå er jeg kampklar. Og jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Preben Skeie som ser voldsomt frem til de to kvalifiseringskampene som skal spilles mot Hødd denne og neste helg.

Solide

- Jeg har en god magefølelse. Vi har vært solide bakover, samtidig som vi har scoret mange mål i det siste. Vi har vist mye bra i serieinnspurten, så derfor tror jeg vi har gode muligheter, sier midtbanespilleren.

Han understreker samtidig at Hødd er et meget godt lag som kan være en krevende motstander, ikke minst på bortebane.

- Vi vet mye om hva som venter oss, men har først og fremst konsentrert oss om våre egne oppgaver. Hødd er solide og gjerrige, spesielt på hjemmebane. Men vi har noen ideer om hvordan vi kan straffe dem, samtidig som vi også er bevisste på hva vi må gjøre for å stoppe dem, sier Preben Skeie.

Det er første gang i hans karriere at laget er i en opprykkskvalifisering. Derfor gleder han seg ekstra til lørdagens oppgjør på Sunnmøre.


Viktigere

- Alle skjønner jo at dette er en kamp som er viktigere enn en vanlig kamp. Men det er jo disse kampene det er mest moro å spille. Det er to lag som virkelig vil vinne, og alle vet at det ligger noe ekstra i potten i disse oppgjørene, fastslår han.

For noen kan avgjørende kamper også bety ekstra nerver og høye skuldre. Slik er det ikke for Preben:

- Vi spiller fotball fordi det er gøy, og disse kampene er de aller morsomste, sier han og understreker at hans tilnærming til kampen er at "fotball ikke er farlig, men bare moro". - Spillere kan nok reagere ulikt på press, men det er kanskje en styrke at ulike spillere har litt ulik mental innstilling, tror han.

I sesonginnspurten har Arendal hentet flere poeng enn noen andre lag i samme avdeling. Men også Hødd har sett råsterke ut. Akkurat nå står de med seks strake seire i serien, uten at det var nok til å hente inn Kongsvinger som ble avdelingsvinner i Postnordligaen avd 1.

Ny giv

- Det er en ny giv i gruppen etter at vi har slått tilbake i sesongavslutningen. Alle trodde sesongen var over, men nå har vi fått muligheten til å vise oss frem og være med på noe stort. Det har gitt oss en boost. Dessuten gir det økt motivasjon at mye står på spill. Det kan også bidra til å gi oss en ny formtopp, mener Preben Skeie.

I Ulsteinvik pågår det en kraftig mobilisering for å få flest mulig på kamp. Målet er 2000 på tribunen som er aller mest kjent for å ha vært location for TV-serien "Heimebane". Preben håper Hødd lykkes med å mobilisere flest mulig.

- Det blir bare bedre når det er mye trøkk rundt banen. Det er enda morsommere å score mål og vinne når det er mye trøkk på bortebane, sier han.

Arendal-laget drar til Ulsteinvik med ambisjoner om seier. Samtidig er ingenting avgjort før neste helg da de samme lagene møtes på Norac stadion i Arendal.

- Jeg tror det blir viktig for oss å score mål, men alt kan skje i en slik kvalifisering. Vi kan tape 0-3 borte, men likevel vinne 4-0 hjemme. Vi må være forberedt på alt, sier Preben Skeie.

 

Annonse: