Roger Risholt klapper fornøyd etter 5-2 mot Egersund i siste serierunde.

- Publikum betydde mye for at vi klarte det!

Arendal-trener Roger Risholt mener publikumsstøtten var helt avgjørende for festfotballen som ble servert mot Egersund. - Guttene var veldig tente før kampen. De ville ut og nyte øyeblikket med så mange folk på tribunen, sier han.

(Foto: Olav Svaland/Agderposten)

Godt over 1300 tilskuere var tilstede på Norac stadion søndag da Arendal tok den helt avgjørende seieren mot Egersund.

- Jeg trodde på seier og at vi skulle vinne med de tå målene vi trengte. Men jeg trodde ikke at det skulle bli så mange mål, og heller ikke at det skulle bli så mange på tribunen, sier Roger Risholt etter syvmålsfesten som førte Arendal opp på andreplass på tabellen. Det sikrer kvalifiseringskamper om opprykk til Obosligaen.

Bekymringer

Uken inn mot kampen ga imidlertid flere bekymringer. Ikke minst var det en overraskelse at Andreas Hellum ikke kunne spille kampen. Toppscoreren pådro seg et brudd i hånden i kampen mot Odd 2 forrige helg. 

I utgangspunktet ville Ole Marius Håbestad kunne vært en svært solid erstatter som midtspiss og oppspillspunkt. Men han har vært syk i flere uker og var først tilbake i forsiktig trening helt mot slutten av uken. Han kunne derfor ikke starte kampen.

Olav Hovstad og Preben Skeie ble kort tid før kampen vurdert som friske nok til at de kunne være i troppen - men ingen av dem var klare for mer enn "noen minutter mot slutten".

Full uttelling

Så skulle det altså vise seg at spissvikar Mathias Johansen ble helt matchavgjørende med sine tre scoringer.

- Jeg visste jo at Mathias kunne gjør ting på egenhånd. I dag fikk han full uttelling på det meste, sier Roger Risholt som likevel håper at han får flere spillere klare til neste helg når første kvalifiseringskamp skal spilles mot Hødd.

- Vi vet at Hødd er veldig solide. De har bare sluppet inn 18 mål på 26 kamper. Det blir veldig spennende å møte dem. Men vi vet at vi skaper sjanser og kan score mange mål. Så vi er optimister, også før kvalifiseringskampene, sier Roger Risholt som mener det er veldig mye å bygge videre på med den troppen han nå har tilgjengelig.

- Vi har tatt store grep denne sesongen, både når det gjelder økonomi og spillerstall. Nå ser det lovende ut i årene fremover, uavhengig av om vi skal spille Postnord-ligaen eller Obosligaen i 2022, sier Roger Risholt.

Se hele intervjuet med Arendal-treneren her:


Annonse:
Publisert: 14.11.2021
Skrevet av: Arendal Fotball Foto: Olav Svaland/Agderposten