Mattias Andersson.

- Publikum kan hjelpe oss til seier

Mattias Andersson lot seg imponere og begeistre av entusiasmen fra Arendal-supporterne i bortekampen mot Start. - Vi trenger den samme støtten mot Sandnes Ulf tirsdag, sier han.

De siste dagene har han studert kampen mot Start i detalj - og konklusjonen hans er krystallklar: - Vi fortjente poeng i den kampen, men vi mangler de nødvendige marginene i de avgjørende situasjonene. Det må vi gjøre noe med.

Det er mye han er fornøyd med - tross to tap i sine første kamper som Arendal-trener. 

- Den første halvtimen mot Start er vi det dominerende laget, men så scorer de på en situasjon vi egentlig burde hatt full kontroll i. Det må vi lære av, for dersom vi forsetter å gjøre slike feil, vinner vi ikke fotballkamper, sier Mattias Andersson.

For liten aggressivitet i begge boksene - og for lite fokus på å ta ut motspillere før situasjonene blir farlige - kostet dyrt i Start-kampen. 

- Strukturelt er vi der vi skal være, men på individuelt nivå må vi heve oss. Det handler også om spillernes innstilling og vilje til å vinne hver duell, sier han.

Start-kampen er historie - og har nå bare verdi i den grad det er noe å lære av den. Nå venter vårsesongens siste kamp når Sandnes Ulf kommer på besøk til Arendal tirsdag. Og Mattias Andersson er optimist.

De neste nettene er han forberedt på å finstudere Sandnes Ulf på video - før han legger slagplanen som skal sikre tre nødvendige poeng hjemme på Myra stadion tirsdag. 

Se og hør hva Mattias Andersson tenker om utfordringen akkurat nå - og hvordan publikum kan spille en avgjørende rolle på hjemmebane:

Annonse: