Markus Håbestad

Rammet av kyssesyken

Markus Håbestad (21) kan miste mye av høstsesongen, etter at han forrige uke fikk konstatert kyssesyken. Samtidig er kontrakten terminert for langtidsskadde Andreas Bruhn Christensen (26).

Anders Bjørge
Anders Bjørge

Markus Håbestad ble syk i forrige uke og etter flere tester hos lege, er det nå konstatert at det er kyssesyke han har pådratt seg. Det er usikkert hvor lang tid det vil gå før han er frisk og kan trene igjen. I de fleste tilfeller kan man være symptomfri i løpet av 2-4 uker, men trenger likevel en lengre periode på å bli helt friske og kunne starte med hard fysisk trening. I beste fall kan det bety at Markus kan være tilbake i oktober.

Beinbrudd

Sykdommen kommer svært ubeleilig på alle vis, også for klubben.

I forrige uke pådro nemlig spisstalentet Anders Bjørge seg et beinbrudd på trening - noe som også betyr et lengre skadefravær for unggutten som har hospitert fast med A-stallen i år. Dermed er to unge, lokale spisser plutselig satt ut av spill for lengre tid.

Terminert

Parallelt med dette har klubben også blitt enige med Andreas Bruhn Christensen om å terminere hans kontrakt etter en lang periode med skadetrøbbel. Han spilte sin siste kamp for Arendal 18. august i fjor og har siden det jobbet med å bli skadefri, uten at legene ennå helt har klart å finne ut av skadeproblemene hans. Han velger derfor nå å flytte tilbake til Danmark.

Fra før er det kjent at Avni Pepa også er ute med en langtidsskade, og det er uklart når han kan være tilbake i trening igjen. 

Annonse: