Rasmus Lynge Christensen.

Rasmus er endelig tilbake!

Rasmus Lynge Christensen er tilbake i kamptroppen når Arendal tar imot Nardo på Norac stadion søndag kl 1300.

Den rutinerte danske teknikeren har vist svært gode takter på treningsfeltet gjennom hele oppkjøringen, men rett før sesongstart pådro han seg en liten strekk. Han kom likevel inn mot slutten av serieåpningen mot Skeid, men dessverre førte innhoppet til at han slo opp igjen strekken og dermed ble skadeperioden forlenget.

Nå har han hatt tett oppfølging av det medisinske teamet og han mener bestemt at han har vært tålmodig nok i opptreningsarbeidet. Dermed har Roger Risholt tatt ham ut i kamptroppen mot Nardo. I tillegg er også Stefan Mladenovic på vei tilbake for fullt. Dermed nærmer Roger Risholt seg en muligheten til å kunne velge fra en skadefri tropp når han setter opp startoppstillingen til søndagens kamp.

Tett program

- Vi har et tett kampprogram og det er konkurranse på mange plasser. Derfor er det bra at vi stort sett har skadefrie spillere, slik at vi kan fordele kampbelastningen på flere, sier Arendal-treneren som må klare seg uten Markus Håbestad resten av sesongen etter at Rygene-gutten nå går på lån til Express.

Rasmus Lynge Christensen er klar på at Nardo er et lag som må tas på alvor, dersom Arendals seiersrekke skal forlenges på hjemmebane søndag.

- Vi må tåle å få favorittstempelet på hjemmebane. Men det er ingen enkle seire i denne serien. Det har vi sett allerede der det har vært flere overraskende resultater i mange av kampene. Derfor må vi gjøre som vi har gjort i alle kamper så langt. Vi må løpe de nødvendige meterne og vi må ikke bli høye på oss selv, sier den spillende markedssjefen.

Han forsikrer samtidig at han selv er veldig klar til å bidra. Men det kan være vanskelig å spille seg inn på laget akkurat nå, etter en serie med sterke prestasjoner.

Vil bidra

- Laget har jo gjort det veldig bra i mitt skadefravær. Det har gjort det lettere å være tålmodig. Men nå er jeg klar og gleder meg til å være tilbake. Forhåpentlig kan jeg komme inn og bidra med mål og målpoeng. Jeg håper at mine ferdigheter kan komme til nytte, enten det er fordi Nardo legger seg lavt og vi trenger å åpne dem opp eller om kampbildet er slik at vi primært ønsker å holde på ballen, sier Rasmus Lynge Christensen.

Han er veldig imponert over det lagkameratene har prestert til nå i sesongen. På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak de sterke resultatene, trekker han frem spissen Andreas Hellum som en veldig viktig forsterkning denne sesongen.

- Samtidig har vi sett veldig sterke ut defensivt. Vi slipper ikke til mange sjanser. I tillegg er det en veldig harmonisk tropp der vi har fått inn mange utrolig fine typer. De som har spilt kampene har gjort alt som er nødvendig for å vinne, fastslår Lynge Christensen.

Tøff uke

Roger Risholt har også tro på at Arendal skal forlenge seiersrekken søndag. Han har tidligere slått fast at Norac stadion skal være Arendal Fotballs fort. Til nå har laget bare spilt to hjemmekamper, og hele troppen ser derfor veldig frem til å kunne entre Norac stadion igjen i strålende sommervær.

- Vi har en tøff uke foran oss. Nardo-kampen er viktigst akkurat nå, men deretter skal vi møte Egersund onsdag og MK i cupen til lørdag. Derfor er det fint å få spillere tilbake fra skade. Det gir oss flere muligheter, noe som også blir viktig fremover, sier Roger Risholt.

Kampstart mot Nardo er søndag kl 1300 og du kjøper billetter her!


Annonse: