Preben Skeie rager høyest mot VIF 2.

Rekordseier mot ungt VIF-lag

11-0. Det er den nye seiersrekorden til Arendal Fotball. Mot et purungt VIF 2-lag gjorde Arendal jobben i 90 minutter. For i fjorårssesongen lærte man en lekse om at målforskjell kan bli helt avgjørende....

Hele syv spillere tegnet seg på scoringslisten - og aller flest scoret Preben Skeie med sine tre nettkjenninger.

- Mine mål ble vel scoret fra en samlet distanse på mindre enn fire meter, sier venndølen som fikk sjansen fra start og viste at Roger Risholt fikk rett da han spådde et kampbilde som ville kle Preben Skeies ferdigheter.

Garanterte målshow

For Arendal-treneren konstaterte allerede før kampen at det kom til å bli målrikt.

- Jeg garanterer mange mål, sa han på VIPen før kampen.

Da hadde han sett kamptroppen til VIF 2 og kunne konstatere at den var uten A-lagsspillere. Ingen av dem som var i kamptroppen mot Lillestrøm mandag kveld var blitt med til Arendal tirsdag.

Ifølge Dagsavisen var gjennomsnittsalderen på denne utgaven av VIF 2 bare 16,5 år. Og at det var en enorm kvalitetsforskjell på lagene ble tidlig klart. 

Allerede etter fire minutter ledet Arendal 2-0. 

Deretter var egentlig den største utfordringen å holde orden på målscorerne. 

For det rant inn. Til pause var det 6-0. Og spillerne fikk klar beskjed fra trenerteamet:

- Fortsett på akkurat samme måte etter pause!

Helt tilfeldig

Roger & co har jo ikke glemt at det var tre mål som skilte Arendal fra opprykk i 2022. Det er en historie som ingen har lyst til at skal gjenta seg.

Men Arendal-treneren erkjenner at det er en bismak i rekordsifrene:

- Min mening er jo at andrelagene burde hatt sin egen serie. Nå er det helt tilfeldig om de kommer med et ungt juniorlag eller et lag med 6-7 spillere fra A-stallen, sier han. 


Tross klasseforskjellen på lagene, var han likevel fornøyd med prestasjonen hans egne gutter leverte. De slapp aldri opp gassen. De fortsatte å spille. Og de spilte ballbesittende fotball med tildels glitrende kombinasjoner i små rom. 

Synd på motstanderen

- Vi vet at alle mål kan bli avgjørende, sier Preben Skeie.

Som var fornøyd med å få sjansen fra start - og enda mer fornøyd med den solide lagprestasjonen. Men også han kjente en viss blandet følelse.

- Det er jo nesten slik at man synes synd på motstanderen etterhvert, erkjenner han.

Både Preben og Roger ser nå veldig frem til neste serierunde. Da venter tabelltopp Egersund på bortebane. 

- Vi går for tre poeng, også der, fastslår Roger Risholt.

- De to neste kampene kan bli helt avgjørende for sesongen, minner Preben Skeie om og sikter til både bortekampen mot Egersund og neste hjemmekamp som er mot Lyn.

- Vi mister ikke bakkekontakten av å vinne 11-0, garanterer tremålsscoreren som selv har spilt for Egersund tidligere. Derfor er han garantert blant dem som har aller mest lyst til å dra med seg tre poeng også neste serierunde.

For det vil også bety at Arendal overtar tabelltoppen. På bedre målforskjell. 


A-laget først

VIF 2-trener Øystein Sanden forklarte hvorfor han stilte med en veldig ung tropp på Norac stadion denne tirsdagen:

- Det handler om treningsuka til A-laget som har ny kamp mot Rosenborg allerede lørdag. Hvis A-lagsspillere hadde vært med i dag, ville det bare vært to treningsdager før RBK-kampen for A-stallen og det er A-laget som prioriteres resultatmessig, forklarte han.

Tilsvarende vurderinger ble gjort før VIF 2 spilte borte mot Egersund. - Vi spilte med en noenlunde tilsvarende tropp i den kampen, sa han.

Det oppgjøret endte 5-0 til laget som nå topper tabellen. 

Arendal Fotball-Vålerenga 2 11–0 (6–0)

  • Norac stadion

  • Tilskuere: 475

  • Dommer: Freek Arjen van Herk (Smørås IL)

  • Gult kort: Noah Risberg, Vålerenga 2

  • Mål: 1–0 Preben Skeie (3), 2–0 Sander Lille-Løvø (5), 3–0 Ole Marius Håbestad (9), 4–0 Christopher Cheng (30), 5–0 Mathias Johansen (41), 6–0 Johansen (44), 7–0 Kevin Egell-Johnsen (53), 8–0 Skeie (62), 9–0 Martin Torp (70), 10–0 Lille-Løvø (79), 11–0 Skeie (86).

  • Arendals lag:

  • Jonas Vatne Brauti

  • Jonas Tillung Fredriksen (Kevin Egell-Johnsen fra 46.), Vegard Bergan (Sune Kiilerich fra 71.), Eirik Lereng, Christopher Cheng (Stian Andersen fra 58.)

  • Sebastian Remme Berge (John Phillipe Koko fra 46.), Martin Torp, Preben Skeie

  • Sander Lille-Løvø, Ole Marius Håbestad (John Frederiksen fra 71.), Mathias Johansen

Annonse: