- Resultatet var ikke det viktigste

Arendal Fotball dominerte i 35 minutter, men en stygg skade og et rødt kort satte sitt preg på kampen da Lørenskog til slutt vant 4-2 i årets første treningskamp på Myra.

Lørdagens kamp var første runde i nyskapingen "Obos Supercup" der Arendal Fotball er blant de 13 klubbene fra 2. og 3. divisjon som deltar. Turneringen er et initiativ for å skape en attraktiv konkurransearena i løpet av en lang oppkjøringsperiode.

Fikk vise seg frem

Arendal-trener Vegard Hansen har vært klar på at turneringen kommer litt tidlig for årets Arendal-tropp, men kampene er samtidig en kjærkommen anledning til å gi prøvespillere og lovende lokale spillere en mulighet til å vise seg frem.

Det fikk publikum også oppleve i lørdagens kamp mot Myra. Med bare 15 tilgjengelige spillere fra A-stallen, mens 21 spillere ble benyttet - og alle fikk minst 45 minutter, så var det et stykke unna å være et samspilt hjemmelag som fikk vist seg frem.

_SPO5065.JPG
Vegard Hansen. Foto: Marius Gundersen/Agderposten

Likevel mener Arendal-trener Vegard Hansen at det var verdifulle erfaringer å ta med seg - også fra dette oppgjøret.

I 1. omgang var det hele fem spillere som debuterte i helhvit drakt. Unge Kristian Arnesen viste seg frem på beste vis som en av tre stoppere. Ved siden av ham ruvet svenske Daniel Hultquist med stor autoritet og Stian Andersen stod også frem som en solid forsvarsspiller, slik han også viste i fjorårssesongen for Arendal.

Lokale unggutter

Fremover i banen gjorde også de lokale ungguttene  Rafa Mertens (prøvespiller) og Adrian Sunde (prøvespiller) svært godt inntrykk. Dessverre pådro Rafa Mertens seg en kneskade i løpet av førsteomgangen og måtte gå av banen.

Etter hvilen var det fire nye debutanter fra årets A-stall som mønstret banen. Både Eivind Helgesen, Thomas Liene Ness, Mikael Harbosen Haga og Mikal Kvinge fikk vist glimt av hva de vil tilføre Arendal Fotball når alvoret starter - samtidig som fire-fem testspillere, blant annet fra Hisøy/Arendal 2, fikk en mulighet til å kjenne på nivået.

Da Mikael Harbosen Haga ble utvist bare fem minutter etter hvilen, så endret naturligvis kampbildet seg - og etter spill og sjanser i 2. omgangen, var det ikke ufortjent at gjestene fra Lørenskog til slutt lyktes med å snu 2-0 til Arendal til 2-4. 

Spesiell match

- Det ble en veldig spesiell match, erkjenner Vegard Hansen som nok hadde håpet bedre sluttsifre. Men han var ikke veldig opptatt av resultatet i årets første treningskamp.

- Vi startet bra og hadde trykk og kvalitet i 1. omgang, konstaterer han.

Og det var helt fortjent at Arendal ledet 2-0 etter bare 15 minutter. Spissen George Gibson brukte bare 12 minutter på å score sitt første Arendal-mål og Albert Makiadi økte til 2-0 fire-fem minutter senere.

- Vi stiller med et blandingslag i begge omgangen, med halvparten av unge, spillere og den andre halvparten etablerte. Men da vi fikk en utvisning rett etter pause på en av de få etablerte spillerne vi hadde offensivt, så ble det vanskelig mot et robust Lørenskog-lag, konstaterer Vegard Hansen.

Godt fotballag

Likevel så han mer enn nok av det han har lyst til å se - og det gir trygghet for hva Arendal-laget kan by på etterhvert.

- Det er ingen tvil om at dette kan bli et veldig godt fotballag. Det er mye som ikke sitter ennå, men vi har god tid, konstaterer Vegard Hansen som allerede har begynt å glede seg til neste treningskamp.

- Allerede på fredag møter vi Strømsgodset i Drammen. De har lovet å stille sitt beste mannskap, og da skal også vi stille så sterkt vi kan, sier Hansen som da håper å få se enda mer av de kvalitetene nysigneringene og de etablerte spillerne i "nye" Arendal kan by på.


Mye spennende

En av dem er utvilsomt George Gibson som fikk sine første 45 minutter i lørdagens treningskamp. Også han likte det han så i store deler av kampen.

- Vi viser at vi har  mye spennende på gang, selv om resultatet ble som det ble, sier han.

Kraftspissen har latt seg imponere både av nye lagkamerater og trenerteamet. 

- Vi har mange gode spillere og et dyktig trenerteam med en klar filosofi. Derfor er jeg veldig spent på fremtiden, og jeg håper vi kan få det ut på banen, sier George Gibson.


 

Annonse:
Publisert: 27.01.2024
Skrevet av: Arendal Fotball Foto: Marius Gundersen/Agderposten