Sportslig leder Rune Aarrestad er fornøyd etter å ha blitt enig med Roger Risholt om en toårskontrakt som hovedtrener i Arendal Fotball.

Roger har signert to-årskontrakt

Roger Risholt har signert en ny toårskontrakt som hovedtrener for Arendal Fotball. – Vi har felles mål for utviklingen av klubben, og også felles forståelse av hvordan vi skal nå disse målene, sier sportslig leder Rune Aarrestad.

Roger Risholt overtok det midlertidige ansvaret for Arendal Fotballs A-lag i midten av september. Etter dette har laget spilt seks kamper – der fire er vunnet og to har endt uavgjort.

- Det har vært spennende å ha hovedansvaret, og jeg har også klare ideer om hvordan vi kan utvikle laget videre. Derfor er jeg glad for å få muligheten til å jobbe videre med dette prosjektet, sier Roger Risholt.

Kaptein Sune Kiilerich, som selv forlenget sin kontrakt med Arendal Fotball for kort tid sien, ser også frem til å samarbeide videre med Roger Risholt som hovedtrener.

- Roger har tilført ny energi på treningsfeltet. Det er viktig nå i sesonginnspurten, og vi spillere gleder oss veldig til de fire siste kampene denne sesongen, sier Kiilerich.

Han tror også Risholt vil bidra til å utvikle Arendal Fotball i riktig retning.

- Roger har sterk lokal forankring og han kjenner klubben godt fra innsiden. Han vet hvilken retning vi bør utvikle oss, og han har et godt forhold til spillergruppen, mener kapteinen som er fornøyd med at stadig flere brikker faller på plass i planleggingen av 2021-sesongen - parallelt med en sesongavslutning der hver eneste kamp er som en liten cupfinale å regne.

Klubben har også reengasjert Bjørge Fedje i en kombinert rolle som keepertrener og assistenttrener.

Offensiv tilnærming  

Det nye trenerteamet har allerede jobbet med å sette sitt preg på årets Arendal-lag, blant annet gjennom terping på offensiv samhandling. De opplever at spillerne har respondert positivt på justeringene som er gjort. Med fire kamper igjen av sesongen, opplever de at Arendal er i angrepsposisjon og ser oppover tabellen.

Selv om de gjenstående seriekampene er det aller viktigste akkurat nå, så jobber også trenerteamet parallelt med planleggingen av 2021-sesongen. Med mange spillere på utgående kontrakter, så vil spillerlogistikk være en viktig arbeidsoppgave allerede nå.

- Vi ønsker å bygge videre på mye av den stammen vi i dag har i laget, men samtidig er det naturlig at det også vil komme noen endringer i stallen frem mot neste sesong. De spillerne som blir med videre, må vært hardtarbeidende, ambisiøse og motiverte for å forbedre både seg selv og laget, fastslår Roger Risholt. – Samtidig skal vi også skape gode utviklingsmuligheter for lokale spillere. Det blir også ett av de viktigste målene vi skal jobbe med de neste årene, sier Arendal Fotballs hovedtrener.

Felles forståelse

Sportslig leder Rune Aarrestad understreker at det ikke er de kortsiktige resultatene som gjør at klubben nå har konkludert med å tilby Risholt en toårs-kontrakt.

- Det viktigste for oss er hvordan vi sammen kan utvikle klubben videre. Noe av det vil være å forsterke den lokale identiteten. Her tenker klubben og Roger helt likt, fastslår Rune Aarrestad.

Arendal Fotball har fortsatt mulighet til å kjempe om opprykk fra Postnord-ligaen med fire gjenstående kamper denne høsten. Klubben har likevel valgt å signere en avtale med Roger Risholt allerede nå, selv om det ikke er avgjort hvilken divisjon A-laget skal spille neste år.

- Vår ambisjon er uansett å videreutvikle klubben. De sportslige ambisjonene om å ta steg oppover i divisjonssystemet ligger fast. Om opprykket kommer nå eller senere, så skal vi uansett være klare til å gripe mulighetene. Det betyr også at vi må forsterke vårt eget fundament som klubb, og vi mener Roger er den rette til å lede det sportslige arbeidet i denne sammenhengen, sier Rune Aarrestad.

Bred erfaring

Selv om dette blir Roger Risholts første jobb som hovedtrener for et A-lag, så har han bred erfaring fra toppfotballen. I sin spillerkarriere har han vært innom klubber som Jerv, Start, Fredrikstad, AGF (Danmark), Häcken (Sverige), Tromsø, Kongsvinger, GIF Sundsvall (Sverige), Kristiansund og Sandefjord. I Arendal Fotball har han tidligere vært juniortrener og de to siste sesongene assistenttrener for A-laget.

- Han kjenner klubben godt, og vi vet hva Roger står for. Han deler klubbens ambisjoner om utvikling og sportslig fremgang, samtidig som han og klubben har felles syn på hvilke endringer og forbedringer som er nødvendige for å nå våre felles mål, sier Rune Aarrestad.

Annonse: