Roger Risholt.

- Sandefjord blir en fin test for oss

Møtet med Sandefjord blir et gjensyn med gamle kjente for Roger Risholt. - Det blir fantastisk inspirerende for oss å få testet oss mot et eliteserielag, sier han.

Arendal-treneren spilte for Sandefjord i 2014 og 2015. Den gangen var han med på å lede klubben til opprykk til Eliteserien.

- Jeg har veldig gode minner fra tiden i Sandefjord, ikke minst fra 2014-sesongen da vi tapte bare en kamp og ble suverene vinnere av divisjonen,  sier Arendal-treneren som bare kapteinsbindet da han var Sandefjord-spiller.

Cupfinale

Søndagens cup-motstander har flere fellestrekk med Arendal Fotball. Sandefjord Fotball ble stiftet i 1998 da Sandefjord Ballklubb og Runar ble enige om å slå sammen sine fotballag. Klubben startet i 2. divisjon med et uttalt mål om å rykke opp til Eliteserien på sikt. Det klarte de for første gang i 2005. I debutåret (2006) i den daværende Tippeligaen, klarte Sandefjord også å spille seg helt frem til cupfinalen der de til slutt tapte for Fredrikstad. Dette er også klubbens beste prestasjon i cupen til nå. 

- De har jobbet langsiktig og godt. Også i år har de prestert over forventningene i Eliteserien. Vi har heldigvis mange spillere i vår tropp som har ambisjoner om å spille på et høyere nivå, og denne kampen blir en fin anledning for dem til å få testet seg og se hva som kreves om man vil ta ytterligere steg som fotballspiller, sier Roger Risholt.

Sandefjord er naturlig nok storfavoritter når de kommer til Norac stadion søndag, men Roger Risholt er innstilt på å gi dem tøffest mulig motstand. 

Tøft kampprogram

- Vi er inne i en tøff periode med et veldig tett kampprogram. Samtidig ønsker vi å vise at vi kan slå fra oss, uansett motstander. Derfor stiller vi med et veldig slagkraftig mannskap, også mot Sandefjord, sier han.

Arendal har en viktig bortekamp mot Sotra i Postnord-ligaen allerede førstkommende onsdag, og forrige seriekamp var så sent som onsdag denne uken. Dermed blir det tre kamper på bare en uke for Arendal-spillerne.

- Hvis det er spillere som trenger hvile, så må vi ta hensyn til det. Samtidig er det kamp om plassene på laget i flere posisjoner, så det er kanskje naturlig å gjøre noen endringer i startoppstillingen sammenlignet med forrige seriekamp, sier Risholt.

I dagens Arendal-stall er det for øvrig to spillere som har en fortid i nettopp Sandefjord. Dette gjelder Stefan Mladenovic (2019-2020) og Christer Reppesgård Hansen (2010-2019).

 

 

Annonse: