Satser på damelag for å styrke lokalfotballen

Arendal Fotball og Sørfjell er enige om å etablere et felles damelag for neste sesong. - Dette er et ledd i strategien for å styrke den lokale tilhørigheten enda mer, sier sportslig leder Rune Aarrestad.

Samtalene mellom Arendal Fotball og Sørfjell har pågått over lengre tid. De har endt med at klubbene i 2021 vil stille et felles lag i damenes 2. divisjon. Fra og med 2022-sesongen vil damelaget bare hete Arendal Fotball, men allerede kommende sesong skifter laget til helhvite drakter og får Norac stadion som hjemmebane.

Veldig positivt

Bakgrunnen for at man bruker to sesonger på å integrere damelaget fullt ut i organisasjonen, er formaliteter i regelverket. Fundamentet for samarbeidet var ikke klart innen tidsfristen i høst. Dermed blir det en overgangsordning med et felleslag i 2021 som altså vil hete Arendal Fotball/Sørfjell.

– Dette er veldig positivt for klubben. Det gir oss en større plattform. Damefotball er jo i vinden, og vi har flotte fasiliteter her. Hvorfor skal ikke damelag få ta dette i bruk, sier Rune Aarrestad til Agderposten

Satsingen på et damelag kommer nå, blant annet fordi Sørfjell har en veldig god årgang med ambisiøse jenter som ønsker å satse enda mer seriøst på fotballen. Utgangspunktet er altså godt for å bygge videre på det gode arbeidet som har vært gjort med aldersbestemt jentefotball i Sørfjell i mange år. Drivkraften i dette arbeidet har vært Lars Inge Holthe - og han har også vært initiativtaker for å etablere samarbeidet med Arendal Fotball. For ham har det vært et naturlig mål å integrere jentefotballen i Arendal Fotball som byens ledende klubb.

Helt riktig

- Jeg er ikke i tvil om at dette er helt riktig å gjøre nå. Vi har en god årgang i Sørfjell nå med spillere født fra 2001 til 2005. Men bak der er det tynt, både her og der. Jeg tenker det veldig riktig å bygge dette opp som en klubb som hele regionen, fra Grimstad til fylkesgrensen mot Telemark, kan stå bak, sier  Lars Inge Holte til avisen.

Målet med nysatsingen er ikke å utfordre Amazon eller andre klubber i regionen. Dette handler først og fremst om å gi jente- og damefotballen i regionen bedre utviklingsmuligheter.

- Vi har som mål å produsere spillere til toppnivå, uansett hvilken klubb det måtte være i. Samtidig vil vi bruke dette som en motor for at det skal startes opp flere jentelag øst i Agder. Det startes veldig mange flere jentelag vest for Grimstad enn det det gjør i øst, konstaterer Holte.

Flere ildsjeler

Satsingen på et damelag berører ikke økonomien rundt herrelaget. Sørfjell-jentene har selv bidratt med betydelig dugnadsinnsats for å skaffe penger til satsingen. Samtidig er det grunn til å tro at et damelag vil bidra til å utvide sponsormarkedet og engasjementet rundt klubben.

- Vi får flere ildsjeler i klubben på denne måten. Derfor tror vi dette vil styrke både Arendal Fotball og hele fotballfamilien i vår region, sier Rune Aarrestad.

 

 

 

Annonse: