Scoringsshow som varmet

Endelig løsnet det foran mål: Arendal doblet antallet plussmål etter at Odd 2 måtte reise hjem fra Norac stadion med 0-5 i bagasjen mandag kveld.

Tross gode prestasjoner i kamp etter kamp, så har det viktigste manglet for Arendal til nå: Effektiviteten foran motstanderens mål har ikke vært god nok.

Gang på gang har trener Steinar Pedersen fastslått at det er mangel på presisjon i den siste tredjedelen av banen som må bli bedre.

Mandag kveld fikk han svar da Conrad Wallem (2), Håvard Meinseth (2, hovedbildet) og Fabian Ness (1) bidro til den viktige 5-0-seieren.

Veldig viktig

- Det var veldig viktig å vinne i dag etter fire kamper på rad uten full uttelling, konstaterer Steinar Pedersen.

Det unge Odd-laget ble for lett i møtet med et Arendal-lag som sprudlet i augustkvelden på Norac stadion. Håvard Meinseth og Magnus Nørby Madsen var nye i startoppstillingen sammenlignet med forrige seriekamp mot Egersund, og begge bidro med offensive løp og høy arbeidsinnsats på høyrekanten. På motsatt side av banen herjet Conrad Wallem. Han måtte gå av banen til pause i forrige serierunde med lysketrøbbel, og har faktisk ikke hatt mer enn et par treninger denne helgen. Det kunne man knapt se på ham - for han struttet av spilleglede og selvtillit på venstrekanten.

Riktignok ble han tatt av banen etter 75 minutter på stillingen 5-0. Steinar Pedersen ønsket ikke å ta noen sjanser med stortalentet, men 20-åringen ville gjerne fullført kampen. - Jeg skulle jo gjerne scoret hattrick, sier tomålsscoreren.

Endelig på straffe

Den første scoringen kom etter at Arendal fikk straffespark en halvtime ut i kampen. Stian Michalsen ble felt innenfor 16-meteren, og dommeren var aldri i tvil da han pekte på straffemerket. Dette var det tredje straffesparket Arendal har fått denne sesongen - og inntil mandag kveld var det ingen som hadde scoret fra 11-meteren til nå i sesongen. Conrad Wallem brant selv på sesongens første forsøk hjemme mot Vard, men han nølte ikke da dommeren pekte på straffemerket.

- Jeg er trygg i slike situasjoner og har scoret på mange straffer. Det er bare å sette den hardt ned i hjørnet, fastslår Conrad.

Arendal økte ledelsen til 2-0 med 1. omgangens siste spark på ballen. Denne gangen var det Håvard Meinseth som plukket opp ballen i boksen til Odd 2 og kunne sette ballen til side for keeper før lagene gikk i garderoben.

Scoret umiddelbart

Etter pause nølte ikke Arendal fra avspark - og det var gått mindre enn 50 sekunder av kampen før kaptein Fabian Stensrud Ness noterte seg for sesongens femte scoring. Conrad Wallem økte til 4-0 bare minutter senere - og derfra og ut var kampen en ren transportetappe. Håvard Meinseth økte til 5-0 etter 66 minutter da han ble fint spilt gjennom i bakrom og var veldig rolig alene med keeper da han plasserte sin andre scoring for dagen.

Arendal produserte en rekke store sjanser utover i kampen, også - men kampbildet de siste 20 minuttene bar preg av at det aldri var noen tvil om hvor seieren skulle ende.

Ser mot toppen - og neste kamp

- Jeg er veldig godt fornøyd med laginnsatsen og flere enkeltspillere står frem på en flott måte, oppsummerer trener Steinar Pedersen.

Etter denne runden er Arendal fire poeng bak Vard som akkurat nå topper tabellen. Det kan være et godt utgangspunkt for høstjakten på poeng. For Steinar Pedersen levner ingen tvil om hva som er hans mål:

- Jeg ønsker at Arendal skal være helt der øverst oppe når sesongen er slutt, slår han fast.

Men skal man lykkes med det, så er ikke oppskriften å se veldig langt frem. - Vi må konsentere oss om neste kamp. Og nå er det Sotra neste helg, sier Steinar Pedersen.