Seier mot Fana i vårsesongens siste kamp

Arendal går inn i høstsesongen med godt momentum etter å ha avsluttet vårsesongen med to strake seiere.

Fana var ubeseiret de siste fem kampene før møtet med Arendal Fotball på Norac stadion. Anført av fjorårets Arendal-kaptein Linn Farbergshagen tok Fana kommandoen i kampen fra start, uten at de skapte veldig mye. Midtstopper Maren Finnebråten har vært syk, men måtte gi seg allerede etter 23 minutter. Hun ble erstattet av Lina Schommers. Etter 33 minutter stikkes Maja Naalsund gjennom på venstresiden av Lisbeth Rothschild, og Maja setter ballen i lengste hjørnet fra hjørnet av 16-meteren.

I pausen måtte nok en midtstopper kaste inn håndkleet da Sofie Rose Moland ble erstattet av Anine Eilertsen Gundersen. Til tross for store omrokkeringene dette medførte var det Arendal som styrte kampen de første 30 minuttene av omgangen, og kom til flere avslutninger. En straffesituasjon i denne perioden der Maja går i bakken ser for hele stadion ut til å være en klar straffe. Det er ikke dommer enig i, og gir trener Tor-Erik Kristiansen gult kort for å ha protestert høylytt mot avgjørelsen. Maja selv var ikke i tvil om at det burde vært straffe.

- Jeg tar ikke straffene våre, så jeg holder meg på beina om det er mulig å score!

De siste 15 minuttene er det Fana som jager utligning, og de har et par gode sjanser som heldigvis ikke gir uttelling, og Arendal tar dermed en utrolig viktig seier før laget tar en velfortjent sommerpause.

Tor-Erik Kristiansen var selvsagt storfornøyd med tre poeng, og er spesielt fornøyd med hvordan  laget forsvarte seg.

- Vi er ikke helt på i dag offensivt. Det er litt dårlig presisjon, og det blir gjort en del feil valg. Når ikke det stemmer 100% fremover, er det betryggende å se at vi kan forsvare oss godt. Det er også godt å se at vi står kampen, og at det er Fana som ser mest slitne ut utover i kampen. 

 

Annonse: