Wilhem Pepa

Seieren glapp mot slutten - igjen

Arendal var få minutter fra å ta en sterk borteseier mot Åsane, men måtte nøye seg med ett poeng etter at hjemmelaget scoret på straffe tre minutter før full tid.

For andre bortekamp på rad så mistet altså Arendal to verdifulle poeng i sluttminuttene. På Myrdal stadion var det imidlertid Åsane som dominerte kampen mesteparten av 2. omgang i ballbesittelse, men et disiplinert og dyptliggende Arendal-lag klarte å hindre store målsjanser imot.

Arendal fikk en drømmeåpning da Wilhem Pepa headet inn 0-1 etter bare to minutter. Åsane utlignet etter 19 minutter på et langskudd der Arendal-forsvaret kanskje ble for passive i presset rundt egen 16-meter.

Slo raskt tilbake

Arendal slo likevel raskt tilbake da Viktor Lövgren fyrte av et skudd fra 16 meter som gikk i stolpen, før det slo i ryggen på Åsane-keeperen og gikk i mål.

Arendal leverte en god førsteomgang, spilte kontrollert og disiplinert og kunne dermed også gå til pause med 1-2 - på en bane der hjemmelaget ikke har tapt siden august i fjor.

Kampbildet etter pause ble preget av at Arendal var opptatt av å forsvare ledelsen, mens Åsane jaktet utligning. Bergenserne slet lenge med å skape målsjanser mot et dyptliggende Arendal-lag, men tre minutter før full tid fikk de muligheten de trengte. Jostein Aaland reddet en avslutning fra kort hold, men klarte ikke få kontroll på ballen. Åsanes Joakim Hammersland plukket opp returen og skjøt hardt mot mål. På streken stod kaptein Sune Kiilerich og vartet opp med en refleksredning som hindret mål, men som naturligvis ble belønnet med straffespark og rødt kort til dansken. Straffesparket satte Geir Andre Herrem effektivt i mål.

Nervepirrende og dramatisk

Sluttminuttene og overtiden ble nervepirrende og dramatisk, men Arendal berget altså ett poeng med 10 mann de siste minuttene.

I den tabellsituasjonen Arendal er i, ville det naturligvis vært svært verdifullt å fått med seg tre ganger så mange poeng hjem fra Bergen - men ettersom mange lag som ligger rett rundt Arendal på tabellen gikk på nederlag denne runden, så var det likevel viktig å få med ett poeng.

Både Jostein Aaland og Rasmus Lynge Christensen fikk sine debuter i OBOS-ligaen for Arendal i denne kampen. Aaland stod hele kampen og bekreftet at han vil være en fullgod erstatter for Anders Gundersen i hans skadeperiode, selv om Jostein nok skulle ønsket at han hadde fått kontroll på skuddet i forkant av situasjonen som førte til straffesparket. Rasmus Lynge Christensen fikk bare noen få overtidsminutter etter et taktisk bytte helt mot slutten.

Kan overraske

Sune Kiilerich må belage seg på å sone karantene hjemme mot Bodø/Glimt lørdag. Til gjengjeld er da både Ylldren Ibrahimaj og Marius Andersen tilbake fra karantene de sonet lørdag. Det er også håp om at Tobias Henanger kan være spilleklar igjen - i tillegg til at vi altså kan forvente at Rasmus Lynge Christensen vil være aktuell for kamptroppen. Derfor: det kan være gode grunner til å håpe og tro på en sterk hjemmekamp mot tabellederen lørdag!

Åsane – Arendal 2-2 (1-2)

• Myrdal stadion

• 403 tilskuere

• Mål: 0-1 Wilhem Pepa (4), 1-1 Senai Hagos (19), 1-2 Eirik Østgaard (selvmål, 23), 2-2 Geir André Herrem (88)

• Gult kort: Geir André Herrem, Jonas Hestetun, Åsane.

• Rødt kort: Sune Kiilerich, Arendal (88)

• Dommer: Mohammad Aslam, Lier IL.