Peder Nersveen

Senket Arendal Fotball i 2017 - nå vil han kjempe om opprykk med klubben

Arendal Fotball har fått sin første nye spiller på plass foran 2020-sesongen, en spiller med mye erfaring, og som har et forhold til Arendal fra tidligere ...

Arendal Fotball er stolt av å kunne presentere Peder Nersveen som den første nye signeringen foran den kommende 2020-sesongen. 

Det har vært jobbet en god stund med å sikre seg den erfarne og allsidige spilleren, som er tiltenkt en sentral midtbanerolle, men nå er overgangen endelig klar. 

Nersveen har den siste sesongen spilt for Runavik på Færøyene. 

- Det var et veldig bra år på Færøyene, men etter noen vurderinger, ville jeg søke nye utfordringer. Da endte det med Arendal Fotball, forteller Peder Nersveen. 

I Arendal Fotball er det stor glede om dagen for å ha fått denne signeringen på plass. 

- Vi er meget fornøyd med å ha Peder på plass før 2020-sesongen. Han har mye erfaring fra dette nivået, og i tillegg fra OBOS-ligaen, forteller daglig leder Bård Sterk-Hansen. 

Scoret mot Arendal

27-åringen har også god erfaring fra OBOS-ligaen. Han spilte 24 offisielle kamper for HamKam i 2018, før han gikk til Runavik. Han spilte 27 kamper på øverste nivå på Færøyene sist sesong. Opprinnelig er han fra Elverum, en klubb han i sin tid spilte 167 offisielle kamper for og scoret 14 mål. Han var også kaptein en periode i Elverum. 

I 2017 var han med Elverum opp til 1. divisjon (OBOS), der de blant andre møtte Arendal Fotball. Begge klubbene gikk som kjent ned etter sesongen. 

I OBOS-ligaen ble det 28 kamper på Nersveen og en scoring. Hvem scoringen kom mot? 

Jo, det var nettopp mot Arendal Fotball (0-3) på Myra i mai i 2017. 

- He, he. Ja, det stemmer nok det. Det er blitt nevnt i løpet av samtalene med Arendal Fotball. Jeg vet ikke om det er positivt eller negativt, men jeg har på en måte allerede et forhold til klubben, humrer den ferske Arendal-spilleren. 

Sportslig utfordring

Han har i utgangspunktet skrevet under en avtale på et år med klubben. Det var samtaler med trener Steinar Pedersen som overbeviste ham om at dette var den riktige utfordringen for Nersveen sportslig nå. 

- Det er en klubb som satser og som har et godt tilbud sportslig. Jeg håper jo jeg kan hjelpe til med og kanskje bidra til at klubben rykker opp, sier Nersveen, som er høyreback, men som kan spille i flere posisjoner. 

- Jeg har lyst til å spille på et høyere nivå igjen og har hele tiden et mål om å utvikle meg videre. Jeg er en lagspiller og vil hele tiden hjelpe laget. Målet er for egen del å etablere meg på laget. Samtidig håper jeg at vi skal kjempe i toppen og i tilleg være med i kampen om opprykk, legger han til. 

Uforløst potensial

Han forteller at han har fulgt mye med på norsk 2. divisjon, selv om han har oppholdt seg på Færøyene. 

- Jeg føler det er et uforløst potensial i Arendal Fotball. Jeg vet at det er interesse i byen og tror det bor mye positivt i laget, sier han om sin nye klubb. 

Han håper å være på plass allerede 6. januar, på A-lagets første trening. 

- Det er viktig og en stor fordel å være med fra starten av. Det tar tid å bygge relasjoner til de andre spillerne. Jo før, jo bedre - også med tanke på å komme i form, smiler Peder Nersveen. 

NB: Her kan du se referat og bilder fra kampen Nersveen spilte mot Arendal Fotball i 2017!

Annonse fra Obos-ligaen: