Roger Risholt smiler fornøyd sammen med målscorerne Kristian Eriksen, Edvard Linnebo Race og Sander Lille-Løvø etter 3-2 i treningskampen mot Stabæk.

Senket Stabæk

Stabæk ledet 2-0. Men Sander Lille-Løvø, Kristian Eriksen og Edvard Race ville det annerledes. Sammen med et meget velspillende Arendal-lag snudde målscorerne kampen og sikret en sterk seier i Spania.

Stabæk, som spilte i Eliteserien i fjor, er tippet som en av de største opprykksfavorittene i OBOS-ligaen. Selv om de, i likhet med Arendal, har noen spillere ute med skade og også ga noen ferske fjes muligheten i startoppstillingen, så stilte de med et meget solid lag.

Tok over

- Utover i kampen kom noen av de enda mer etablerte Stabæk-spillerne inn også, men vi tok egentlig bare mer og mer over kampen jo lenger den varte, konstaterer Roger Risholt. 

Selv om resultatene er underordnet i treningskampene, så vil det naturligvis bli lagt merke til at Arendal vant mot Stabæk - og det var dessuten en helt fortjent seier.

- Det viktigste er prestasjonen vi gjør. Den er meget godt. Når vi samtidig får et godt resultat, er det all grunn til å være meget fornøyd, sier trener Roger Risholt som var svært tilfreds med å se klar fremgang knyttet til faser i spillet som han har vært særlig opptatt av å forbedre i vinter.

Stabæk-Arendal Fotball 2-3 (1-0)

  • Olvia Nova, Spania

  • Mål: 1-0: Herman Geelmuyden (straffe, 33), 2-0 Emmanuel Gift (65), 2-1 Sander Lille-Løvø (74), 2-2 Kristian Eriksen (81), 2-3 Edvard Race (90)

  • Arendals lag (4-3-3)

  • Jonatan Byttingsvik

  • Jonas Tillung Fredriksen, Edvard Race, Sune Kiilerich (Olav Hovstad fra 61.min.), Håvard Meinseth (Daniel Roppestad fra 61.)

  • Sebastian Remme Berge, Martin Torp (Redon Pllana fra 46.), Preben Skeie (Filip Mang-Thang fra 80.)

  • Ole Marius Håbestad (Sander Lille-Løvø fra 61.), Andreas Hellum (Rasmus Lynge Christensen fra 61.), Mathias Johansen (Kristian Eriksen fra 61.)

Presspillet

- Vi lykkes veldig godt med presspillet vårt. Det har vi jobbet mye med. Stabæk fikk aldri ro med ballen og ble mer og mer ukomfortable. Petter Belsvik mente Arendal hadde hatt minst 60 prosent ballbesittelse da jeg snakket med ham etter kampen, forteller Roger Risholt.

- Vi tør å spille fotball, vi tør å presse høyt og vi tør å holde på ballen, legger han til.

Flere av Arendals nysigneringer viste seg frem på en meget oppløftende måte. Jonas T. Fredriksen fikk sin debut på høyrebacken og viste svært lovende takter, ikke minst offensivt. I midtforsvaret var Edvard Race solid i samspill med Sune Kiilerich og etterhvert Olav Hovstad. Martin Torp leverte en solid førsteomgang, men valgte selv å bytte til pause fordi han hadde kjenning med en liten skade. Han ble erstattet av Redon Pllana som kvitterte med en overbevisende omgang på midtbanen. Sander Lille-Løvø kom inn siste halvtimen og var med på å sette ytterligere fart på Arendal offensivt. Det samme gjorde Kristian Eriksen som scoret i tredje treningskamp på rad. Denne gangen med en fantastisk lobb fra 35 meter etter at Stabæk ga bort ballen på midtbanen.

Offensivt

- Offensivt er vi meget godt besatt. Vi har seks spillere som kjemper om tre plasser og alle holder svært godt nivå, oppsummerer Roger Risholt. 

Fortsatt jobber han og resten av trenerteamet med å få på plass de siste brikkene i spillerstallen. Han ønsker seg en venstreback som kan erstatte Langtidsskadde Mads Nørby Madsen og også en sentral midtbanespiller som kan sikre bedre dekning i dette leddet.

 

Annonse:
Publisert: 26.02.2022
Skrevet av: Arendal Fotball Foto: Knud Nilsen/Arendal Fotball