Mathias Johansen i skuddet.

Sikter mot strake seire før ferien

Etter to tøffe tap i serien - og cup-exit mot Start, er Roger Risholt og hans team krystallklare: - Vi trenger seks poeng i de to siste kampene før ferien.

Lokaloppgjøret mot Fløy endte 3-1 til hjemmelaget, selv etter at Mathias Johansen (bildet) hadde gitt Arendal en optimal start på kampen da han satte inn 0-1 etter bare fire minutter.

- Vi leverte en god start på kampen, men dessverre får vi et litt unødvendig straffespark mot oss etter en drøy halvtime. Vi skapte endel sjanser, men ikke nok til å vinne kampen. Vi vet det er vanskelig å ta poeng borte mot Fløy. Samtidig må vi erkjenne at skader og karantener ikke gjør det enklere å vinne kamper. Selv om vi har en bred og god tropp, så er det merkbart at det relasjonelle i laget ikke fungerer like godt når vi må gjøre mange endringer, forklarer Roger Risholt.

Skader og karantener

Mot Fløy måtte han unnvære blant andre Jonas Fredriksen (karantene), Edvard Race (skade), Sebastian Remme Berge (skade) og Andreas Hellum (karantene). Alle fire har vært faste i startoppstillingen når de har vært spilleklare tidligere i sesongen. I tillegg bidrar langtidsskadene på Tord Salte (nakkebrudd) og Christer Reppesgård Hansen (legg) til utfordringer med å få etablert den stabile førsteelleveren som egentlig var sesongplanen.

- Skader og karantener er en del av fotballen. Vi kan ikke basere oss på å ha alle tilgjengelige alltid. Det er derfor vi har en bred tropp. Men når det blir mange utskiftninger fra gang til gang, så er det også en ekstra utfordring. Likevel har vi nok kvalitet i stallen til at vi burde fått med oss poeng i de siste kampene, erkjenner Roger Risholt. 

I toppen

Tabelleder Moss er nå hele 10 poeng foran Arendal, og ser ut til å være i en fantastisk flytsone. Sesongens eneste tap for dem så langt var det altså Arendal som påførte dem på hjemmebane. Men tross skuffende resultater de to siste serierundene, er Arendal fortsatt blant lagene som er nærmest den suverene tabellederen.

- Vår ambisjon er å kjempe i toppen. Det gjør vi fortsatt, selv etter to strake tap, påpeker Roger Risholt. - Men skal vi holde den posisjonen frem mot ferien, så trenger vi seks poeng i de to gjenstående kampene før sommerpausen.

Kommende helg venter Notodden på Norac stadion - og det er et oppgjør som også vil være preg av et sterkt behov for revansje etter at Arendal fikk Tord Salte utvist etter han han pådro seg nakkebrudd (!) i vår-oppgjøret og deretter tapte kampen mot ett av bunnlagene i divisjonen. 

Spillere tilbake

- Vi håper også å få tilbake noen av spillerne som ikke var tilgjengelige sist. Deretter venter Staal Jørpeland på bortebane før sommerpausen. Også det er en kamp vi skal gå til som favoritter. Vi tok altså bare ett poeng mot disse to lagene i vår. Nå må vi slå tilbake med to strake seire og seks poeng. Det er målet vårt, og så vet vi at alle kamper kan være vanskelige dersom vi ikke presterer på vårt beste. Men vi er ekstremt motivert for å vise oss fra vår beste side nå, sier Roger Risholt som også ser frem til at han selv kan lede laget i de kommende kampene. Han har måttet sone en karantene på to kamper etter at han selv fikk rødt kort i de hektiske sluttminuttene mot Start i cupen. 

Annonse: