Håvard Meinseth.

Skal gi alt for tre poeng

Etter at Egersund måtte nøye seg med ett poeng mot Vard onsdag, vil Arendal overta tabelltoppen med seier mot Fram Larvik på Norac stadion torsdag.

- Vi skal gjøre alt for tre poeng, også mot Fram, lover Håvard Meinseth.

Han er en av spillerne som har imponert i den sterke sesongstarten Arendal har hatt i år - og han lover å gi alt, også mot Fram Larvik.

Kan få luke

For denne kampen blir altså første mulighet til å få en liten luke til de andre topplagene i avdelingen. Arendal Fotball står med fire strake seire i innledningen. Det gjorde også Egersund - inntil møtet med Vard onsdag kveld. Oppgjøret i Haugesund endte 1-1, og Arendal er dermed det eneste laget som ennå ikke har avgitt poeng i avdelingen. Men det er altså før møtet med Fram Larvik - et lag som sikret seg sin første tre-poenger da de vant 2-1 hjemme mot Kjelsås i forrige serierunde.

Årets Fram-lag har vært gjennom en kraftig fornyelse sammenlignet med laget som endte sist i Arendals avdeling i fjor. Haakon Lunov er ny trener - og han har med seg masse toppfotballerfaring i bagasjen, blant annet var han med i Ronny Deilas trenerteam i Celtic og han var også assistenttrener i Vålerenga da Deilia var hovedtrener der. Nå har han satt sammen en ny, ung og spennende spillerstall. Blant nykommerne i årets utgave av Fram finner vi blant andre Shariff Cham som spilte i Arendal i fjor.

Skal løpe mye

Håvard Meinseth er mer opptatt av hvordan Arendal skal løse utfordringen enn hva han forventer at Fram kommer med.

- For å være helt ærlig så vet jeg ikke så mye om Fram, men vi er innstilt på å løpe mye og spille ballen. Styrken vår har vært den kollektive innsatsen. Vi løper for hverandre, samtidig som vi har fremstått trygge og solide. Det skal vi ta med oss også mot Fram, sier den ekstremt løpssterke kantspilleren som også trives godt på høyrebacken.

Ifølge GPS-målinger av spillerne under kampene, løper Håvard Meinseth rundt 13 kilometer (!) pr kamp. Det er på høyde med de aller mest løpssterke spillerne i fotball-EM. Arendal-spilleren legger ikke skjul på at han liker å løpe, og denne sesongen opplever han at løps- og gjennombruddskraften han representerer har kommet til sin rett.

- Jeg har gjennombruddskraft i løpene mine. Samtidig vet jeg at jeg skaper rom for lagkameratene mine når jeg kommer på overlap offensivt, selv om jeg ikke får ballen, sier han. 

Selvtillit

22-åringen, som nå er inne i sin tredje Arendal-sesong, føler at han nå får vist frem sine beste kvaliteter på en bedre måte enn tidligere.

- Det handler mye om selvtillit. Vi har hatt mange gode opplevelser allerede denne sesongen. Selv føler jeg at jeg har hatt de samme kvalitetene inne tidligere, men det er lettere å få det ut i kamp når både jeg personlig og laget fremstår med større selvtillit, sier han.

Men selv om Håvard Meinseth er en lystløper, så forsikrer han om at hele laget holder beina på jorda - selv etter den prikkfrie sesongstarten.

- Vi vet hvor vi kommer fra og vi tar ikke av etter noen gode kamper. Vi har klart å holde fokus i alle kampene til nå, og det er også en av årsakene til at vi har fått en så god start. Det blir også oppskriften mot Fram. Vi skal spille vårt spill og gjøre det vi er gode på, lover Håvard Meinseth.


Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P
1 Viking 2 Viking 2 2 2 0 0 5 2 3 6
2 Arendal Arendal 2 2 0 0 3 1 2 6
3 Sotra Sotra 2 1 1 0 2 1 1 4
4 Brattvåg Brattvåg 2 1 0 1 6 3 3 3
5 Vard Haugesund Vard Haugesund 2 1 0 1 3 2 1 3
6 Ørn Horten Ørn Horten 2 1 0 1 2 1 1 3
7 Fløy-Flekkerøy Fløy-Flekkerøy 2 1 0 1 3 3 0 3
8 Jerv Jerv 2 1 0 1 2 2 0 3
9 Brann 2 Brann 2 2 1 0 1 4 5 -1 3
10 FK Eik Tønsberg 871 FK Eik Tønsberg 871 2 0 2 0 1 1 0 2
11 Hødd Hødd 2 0 1 1 3 4 -1 1
12 Notodden Notodden 2 0 1 1 1 2 -1 1
13 Kvik Halden Kvik Halden 2 0 1 1 1 6 -5 1
14 Lysekloster Lysekloster 2 0 0 2 2 5 -3 0

 

Annonse: