Skogmo og Einarsen signert, Ibrahimaj solgt

Ylldren Ibrahimaj (22) er klar for Mjøndalen. Samtidig er tidligere Start-spiller Jens Kristian Skogmo (30) og tidligere Sandnes-spiller Arne Einarsen (19) klare for spill i Arendal neste sesong.

- Ylldren har ønsket å spille på høyest mulig nivå. Samtidig har vi fått en avtale med Mjøndalen vi er fornøyd med rent økonomisk, sier sportslig leder Geir Fone.

Han er fornøyd med den økonomiske siden av saken, og understreker at det er en naturlig del av profesjonell fotball at spillere bytter klubb, selv om det naturligvis er litt ekstra spesielt når det er en av dem som har vært med helt fra starten som nå forlater klubben.

- Ylldren er den spilleren som står med flest obligatoriske A-kamper for Arendal gjennom historien, så det er ikke med lett hjerte vi slipper ham. Men når vi får en grei overgangssum, samtidig som spilleren selv ønsker å benytte muligheten til å fortsette spill i OBOS-ligaen, så er det en overgang som alle parter er fornøyde med, sier Fone.

Nye spillere

Han er samtidig svært glad for at klubben er blitt enige med Jens Kristian Skogmo om en to-årsavtale, samtidig som Arendal også henter den unge midtbanespilleren Arne Einarsen. Han har fortid i Sandnes Ulf, men har tilknytning til distriktet gjennom familien og har derfor spilt i Express i 2017.

Jens Kristian Skogmo er naturlig nok den mest profilerte av de to nye spillerne. Den rutinerte høyrebacken har erfaring fra både Eliteserien og OBOS-ligaen. De to siste sesongene har han spilt i Start, men han har også en langvarig fortid i Follo - etter at han spilte ungdomsfotball i Moss.

Jens Kristian Skogmo
Jens Kristian Skogmo

- Jens styrker stallen vår, og vi har vært opptatt av å få inn forsterkninger blant forsvarsspillerne. Både Marius Andersen (Egersund), Dejan Corovic, Viktor Lövgren og Vlatko Lazic har avsluttet sine avtaler i Arendal og derfor har det vært viktig for oss å hente inn forsterkninger i denne lagdelen. Med Jens Skogmo på plass, har vi en svært robust forsvarsrekke på plass, ettersom både Avni Pepa, Petar Rnkovic, Sune Kiilerich og Adi Markovic er med videre, sier Geir Fone som legger til at klubben også har signert en kontraktsforlengelse med Anders Hella som kan spille både back og kant.

Arne Einarsen er en spennende unggutt som har potensial til å bli en etablert A-lagsspiller og han er signert etter at han overbeviste på prøvespill i november. I tillegg til disse to signeringene, har Arendal også blitt enige med ytterligere en ny spiller som vil være spilleklar etter nyttår.

Arne Einarsen
Arne Einarsen

- Vi er enige med både spilleren og hans nåværende klubb, men hans nåværende klubb ønsker at vi venter med å offentliggjøre denne avtalen til etter nyttår. Derfor vil vi ikke gå ut med dette navnet ennå. Men også dette er en signering vi har store forventninger til, basert på det han har vist på seniornivå til nå i sin karriere, sier Geir Fone.

Færre spillere i stallen

Etter nedrykket fra OBOS-ligaen har det vært en klar strategi fra klubben å redusere antallet spillere i A-stallen. Derfor er det mange av dem som hadde kontrakter som løp ut etter sesongen, som ikke har fått forlenget sine avtaler. - Årsaken til dette er både sportslig og økonomisk, understreker Fone. - Vi vil av åpenbare grunner ha mindre penger å rutte med fordi vi mister både medie- og publikumsinntekter når vi skal spille på et lavere nivå. Samtidig har vi erkjent at vi i 2017 rett og slett har hatt en for stor spillerstall. Det har også bidratt til at det har vært for langt frem for lokale unggutter som har ambisjoner om å ta steget opp i A-stallen. I 2018 vil vi ha en svært solid stall, men vi skal også rydde plass for yngre, lokale talenter slik at de skal få en optimal treningshverdag og gode utviklingsmuligheter, sier Geir Fone.

A-stallen for 2018 er ikke komplett ennå, og det kan komme inn nye spillere i løpet av vintermånedene. - I oppkjøringsperioden vil vi også teste ut de lokale ungguttene som har kommet lengst i utviklingen. Vi håper flere av dem kan ta steg i riktig retning, og vi skal også legge til rette for økt hospitering for juniorspillere den kommende sesongen, sier Geir Fone.

Troppen

Følgende 18 spillere har pr dato A-lagskontrakter som gjelder kommende sesong:

Keepere: Jostein Aaland og Anders Gundersen

Forsvar: Jens Kristian Skogmo, Avni Pepa, Petar Rnkovic, Sune Kiilerich, Adi Markovic og Anders Hella

Midtbane: Tobias Henanger, Rasmus Lynge Christensen, Jakob Rasmussen, Tasso Dwe, Thompson Ekpe, Lars Kilen og Arne Einarsen.

Angrep: Wilhem Pepa,  Fabian Ness, Michael Botne Bleika.

I tillegg vil altså ytterligere en spiller slutte seg til troppen når treningene starter igjen rett etter nyttår.

Annonse fra Obos-ligaen: