Steinar Pedersen

Skuffet over mangel på presisjon - og scoringer

Uten scoringer er det ingen som vinner fotballkamper. Uten scoringer kan man derimot tape kamper man burde hatt god kontroll på.

Arendal står med to strake 0-1-tap etter lørdagens tur til Flekkerøya. Fløy vant 1-0 etter en strålende enkeltmannsprestasjon av innbytter Mathias Grundetjern. Han brasset ballen i mål etter en dødball der Arendal ikke fikk klarert skikkelig - og slik inviterte hjemmelaget til å forsyne seg av alle tre poengene. 

Få sjanser

Frem til scoringen kom i det 79. minutt, så virket det mer sannsynlig at Arendal skulle avgjøre det hele i egen favør - selv om ballinnehav og mye spill på Fløys banehalvdel ikke førte til særlige målsjanser.

- Det er ekstremt skuffende at vi taper en slik kamp. Vi gjennomfører en grei 1. omgang, men vi lykkes ikke med å få avslutninger på mål. Angrepene våre endte altfor ofte i cornere og dødballer som vi ikke klarte å skae noe av. Det aller mest skuffende er at vi blir enda mindre presise i siste tredjedelen av banen når Fløy utover i kampen sprekker opp og gir oss mer rom å spille i, oppsummerer trener Steinar Pedersen.

Han legger ikke skjul på at det er mangelen på store målsjanser og scoringer som bekymrer ham mest.

- Vi mangler rytme og presisjon i den siste tredjedelen offensivt. Men det er jo også det som er vanskeligst i fotball, fastslår han.

Avgjørende kamper

Nå venter Bryne (hjemme) og Egersund (borte) i de to neste serierundene. Bryne vant 2-1 hjemme mot Egersund lørdag. Egersund, som var den store forhåndsfavoritten før sesongstart, tapte dermed sin tredje kamp i årets femte serierunde. Så, i likhet med Arendal, vil nok de oppleve at de har mye å bevise i de neste serierundene...

 

Annonse: