Smilte selv om seieren glapp i sluttminuttene

Roger Risholt fikk mange av svarene han ønsket seg etter 3-3 mot avdelingsvinner Bryne i årets siste hjemmekamp. Han var mer opptatt av lyspunktene enn av at seieren glapp rett før slutt.

– Jeg er veldig fornøyd og stolt. Vi har ti mann ute og Bryne kom hit med sine beste spillere. Vi viste sinnssykt vilje i dag og snur mot det beste laget i år. Jeg er meget stolt, og det var en underholdende kamp. Det skal kjennetegne oss fremover, sier Roger Risholt til Agderposten.

Skader, sykdom og karantener har vært en utfordring for Arendal Fotball de siste ukene. Lørdag var det bare 11 spillere fra A-stallen som var tilgjengelige.

Debutanter på benken

Og de 11 startet mot Bryne som allerede er klare for OBOS-ligaen neste sesong. Benken var fylt opp med lokale juniorspillere som alle ennå hadde til gode å debutere i en offsiell seriekamp på Norac stadion for Arendal Fotball. Men fire av dem skulle få sjansen i løpet av kampen. De fikk en opplevelse som de kan bygge videre på. Og de fikk en inspirasjon til å legge ned enda mer på treningsfeltet de kommende månedene. Trosse kulde, snø og mørke. Trosse melkesyre, smerte og kramper i vinter, fordi de vet at de vil gjøre vondt å bli bedre.

Det samme må Kristian Eriksen gjøre, selv om han nå har scoret tre mål på de to siste kampene han har fått starte.

Mot Bryne stod han akkurat der han skulle og satte ballen enkelt i mål etter et drøyt kvarter. 1-0 til Arendal. Det er jo ofte slik med måljegerne. Det ser så enkelt ut, veldig ofte. Men det handler jo om å være der. Og gjøre det enkelt når sjansen byr seg. Det gjør frolendingen. Gang på gang.

Utligning

Riktignok tok det bare snaue fem minutter før Bryne utlignet. Kaptein Robert Undheim var sist på ballen. Og det virket enda enklere enn da Arendal tok ledelsen. Men slik er det jo ofte med baklengsmål. Og slik var det også da Bryne snudde kampen, bare minutter senere: en kort corner, noen Arendal-spillere som ikke fulgte godt nok med og ikke gjorde den jobben de skulle gjøre - dermed fikk målmaskinen Joachim Holtan stå alene bakerst i feltet. Han dundret kula i det lengste hjørnet, uten betenkningstid, uten nåde. Dommeren pekte mot midtsirkelen og avdelingsvinneren hadde tatt ledelsen de kanskje tok for gitt at de skulle ha, allerede før kampen ble blåst igang.

Flere mål ble det ikke før hvilen. Men i 2. omgangen var det Arendals tur til å snu kampen. Først ble Kristian Eriksen tomålsscorer etter 74 minutter. Han måtte grave enda dypere etter goalgetterferdighetene i den situasjone. Men igjen: på rett plass i boksen, kontant avslutning, rett i mål.

Straffespark

Kort tid etterpå ble Omar el Ghaouti felt i boksen mot gamle lagkamerater. Da gikk Markus Håbestad rolig frem mot 11-metersmerket. 21-åringen lot Bryne-keeperen gå til feil side og satte ballen kontant i kasse. Så nå var det Arendal som hadde snudd kampen. Med et kvarter igjen.

Men mange spillere var kjørt. Og Roger Risholt måtte gjøre bytter. Det gjorde han uten å nøle og med full tiltro til at det som etterhvert skulle vise seg å bli fire hjemmedebutanter, fullt ut ville være istand til å sikre hjemmeseier.

Og det holdt nesten. Men to minutter før slutt klarte Bryne å etablere betydelig trykk mot Arendal-målet, og etter enda en corner så kranglet de seg til rom i boksen som gjorde at de fikk avsluttet og satt ballen i mål. Mange av hjemmelagets spillere mente dommeren burde slått ned på ulovligheter. Men det hjalp akkurat like lite som dommerprotester flest gjør.

Mer enn bare ord

Det endte 3-3. Ett poeng til hvert av lagene - et poeng som faktisk knapt gjør noen forskjell for noen av dem.

Men for Arendal-laget ble mange verdifulle erfaringer. For veldig mange av spillerne.

Roger Risholt er fornøyd med at mange av de unge, lokale spillerne fikk kjenne på nivået - i tillegg til at Kristian og Markus begge kom på scoringslisten.

- Vi er ikke redde for å sette inn juniorene på tampen, selv om det er mot seriemesteren og det beste laget i år. Tanken er å vise for hele byen at det ikke bare er ord – at vi vil gi muligheter til lokale spillere, sier treneren til Agderposten.

Etterbryne3-3-2
DEBUTANTER: Mathias Dalsmo Gløckner, Even Eie, Endre Kvitnes og Filip Mang-Thang fikk alle sin offisielle hjemmeagsdebut for Arendal mot Bryne lørdag.

Arendal Fotball – Bryne 3–3 (1–2)

• Norac stadion, 200 tilskuere

• Dommer: Herman Leiulfsrud Aass, Fossum IF

• Gult kort: Arendal: Peder Nersveen, Ilir Kukleci, Sune Kiilerich, Shariff Cham. Bryne: Oliver Rotihaug

• Mål: 1–0 Kristian Eriksen (17), 1–1 Robert Undheim (22), 1–2 Joachim Holtan (26), 2–2 Eriksen (74), 3–2 Markus Håbestad (77), 3–3 Daniel Karlsbakk (89)