Snytt for åpningsfesten!

Det begynte som en fotballfest og endte som en brutal nedtur. Men Arendal kommer til å slå tilbake...

-  Vi kommer til å møte et heltent og energisk Arendal lag, sa Ull/Kisas trener Vegard Skogheim til Arendal Fotball sponsorer før kampen. Dette er deres første hjemmekamp etter opprykket til OBOS – ligaen, så de kommer til å «gå ut i hundre», fortsatte han.

Og Ull/Kisa-treneren visste tydeligvis hva han snakket om for bare etter noe få sekunder ut i første omgang fikk publikum på Myra se Ylldren Ibramhimaj og ny signerte Adnan Mohammad kombinere flott ute på venstresiden, før Adnan avslutter med et farlig skudd mot Ull/Kisa-målet.

Det satte tonen for mye av det som skjedde utover i omgangen. Adnan viste seg frem som en fotrapp og teknisk elegant kantspiller, stadig på farlig visitt innover i feltet mot motstandermålet. Arendal satte virkelig varmen i hjemmepublikummet utover i omgangen med flotte kombinasjoner på midtbanen, og stor fart rett mot Ull/Kisa målet.

Vi noterte farlige sjanser for hjemmelaget både i 6, 10, 17 og 22 minutt, og det lå liksom et mål til Arendal i luften. Men også bortelaget hadde sine sjanser når de en sjelden gang var på visitt oppe hos Anders Gundersen i Arendal målet. Og i det 12. minutt måtte nevnte Anders vise frem en «superredning» da Ull/Kisa fikk avsluttet etter en god kontring. Kanskje fikk de rundt 1000 fremmøtte på den nye tribunen på Myra da en liten følelse av at dette Ull/Kisa laget hadde mer å by på enn å ligge bakpå i eget forsvar. Arendal fortsatte sitt lette og morsomme spill utover i omgangen, og både Petar Rnkovic og Tobias Henanger var farlig frempå. Men det ville seg ikke helt, og omgangen ebbet derfor uten skåringer fra noe av lagene.

Stor jubel

Hjemmepublikumet hadde likevel ikke tatt turen til Myra stadion og Arendals hjemmedebut i OBOS – ligaen forgjeves. For allerede etter 6 minutter i 2. omgang satte Ylldren inn 1-0 til hjemmelaget og naturlig nok stor jubel på tribunen.

- Vi må komme rundt på kantene, få til gode innlegg, og på den måten true Ull/Kisa i deres straffeområde, sa Arendals trener Knut Tørum da han ble intervjuet i sponsorteltet før kampen. Samtidig må vi utnytte farten i laget, og ta overgangssjansene når de byr seg, understreket han videre.

Og det var nettopp det Arendals gutter gjorde helt frem til scoringen, og da trodde de fleste på Myra at nå er det full fart mot den første seieren i OBOS- ligaen.

Men etter at hjemmelaget endelig hadde fått hull på byllen, virket det som de hadde «avsluttet for kvelden». Tempoet sank betydelig, friskheten i spillet var borte «som dugg for solen», og Ull/Kisa tok fullstendig over på midtbanen.

Utliknet

Og da måtte det bare komme. Målet imot. For i det 66 minutt utliknet bortelaget på et hodestøt etter corner. Og derfra og inn var det Ull/Kisa som dominerte spillet og hadde sjansene. Så kom det som gjorde en forventet festkveld til en trist opplevelse. Hjemmepublikum så at Ull/Kisa fikk operere nesten uforstyrret inne i Arendals straffefelt og satte ballen kontrollert forbi en utspilt og fortvilet Arendalskeeper. Dermed ble vi alle snytt for det som skulle være åpningsfesten for et sultent fotballpublikum i Arendal, og gjestene kunne juble for tre poeng med på bussen tilbake til Jessheim.