Solid seier i sommersola

Rekruttlaget trenger poeng - og søndag ettermiddag kom de som bestilt. Hele 6-2 ble det mot Vigør i et oppgjør der Arendal 2 var dominerende gjennom hele kampen.

Arendal mønstret det samme laget fra start som spilte uavgjort mot Jerv 2 i forrige serierunde, og denne gangen var de åpenbart fast bestemt på at de ikke skulle glippe helt mot slutten av kampen. Mot Jerv 2 kom utligningen som førte til at Arendal bare fikk ett poeng helt mot slutten av overtiden etter spilte 90 minutter, men mot Vigør festet Arendal grepet fra første spark på ballen.

Aktiv Vital

Uttellingen kom allerede før det var spilt 15 minutter da en aktiv Vital Kaba presset frem feil i Vigør-forsvaret som endte med selvmål.

Bare et par minutter senere satte Preben Skeie inn 2-0 og Arendal 2 fortsatte å dominere banespillet, men neste scoring kom ikke før Sander Emanuelsen satte inn 3-0 bare et par minutter før pause.

Og Arendal fortsatte i samme stil umiddelbart etter pause. Vital Kaba scoret 4-0 etter 47 minutter, før Shariff Cham økte til 5-0 da det var spilt 50 minutter.

Lot Vigør score

Tilsynelatende kunne det virke som om Arendal da mente jobben var gjort, ettersom de deretter tillot Vigør å komme til to enkle og unødvendige scoringer. Først i form av et altfor løst tilbakespill som ble fanget opp, deretter med et selvmål som heller ikke var nødvendig.

Dermed stod det 5-2 før det var gått en time av kampen.

Hevet seg

Men Arendal 2 hevet seg igjen etter dette og gjorde det umulig for Vigør å komme tilbake i kampen. Hadde hjemmelaget vært mer effektive og mer konsentrerte i siste tredjedel av banen, så hadde også seieren blitt større. Kampens siste mål kom etter 72 minutter da Markus Håbstad endelig fikk lønn for hard jobbing gjennom hele kampen da han sikkert satte inn 6-2 som også ble sluttresutaltet.

Markus Håbestad etter kampen

Se videointervju her.

Arendal 2 - Vigør 6-2 (3-0)

• Norac stadion

• Tilskuere: 60

• Arendals mål: 1-0 (selvmål 14. min), 2-0 (Preben Skeie, 16. min), 3-0 (Sander Emanuelsen, 43. min), 4-0 (Vital Kaba, 47. min), 5-0 (Shariff Cham, 50. min), 5-1 (54. min), 5-2 (57. min), 6-2 (Markus Håbestad, 72. min)