Mads Nørby Madsen var blant Arendals beste i treningskampen mot Jerv.

- Spillerne jobber hardt og det ser veldig bra ut

Relasjonene både på og utenfor banen begynner å sette seg. Trenerteamet er veldig godt fornøyd med utviklingen etter at den første måneden med ny treningsgruppe.

Etter en vinterpause der det har vært svært store utskiftinger i spillergruppen, så har trenerteamet jobbet med å bygge en felles treningskultur og en felles fotballforståelse i en A-stall som har gjennomgått en betydelig fornyelse.

Selv om det for tiden ikke er anledning til å spille treningskamper på grunn av Covid 19-restriksjoner, ble lørdagen benyttet til årets første "kamplike" gjennomkjøring. A-stallen var samlet på Myra og spilte 3x15 minutter internkamp for å få et inntrykk av hvordan relasjoner og fysisk form har utviklet seg i løpet av vinterens treningsuker.

Godt fornøyde

Roger Risholt og Tommy Svindal Larsen er godt fornøyde med inntrykket de fikk.

- Relasjonene ser fornuftige ut allerede, sier hovedtrener Roger Risholt som understreker at det ennå er mange uker frem til sesongstart. - De to siste ukene har vært tøffe fysisk, blant annet under ledelse av Hans Olav Uldal. Fremover blir det mer kamprelatert trening og vi skal jobbe videre med å utvikle det taktiske, sier han.

Klubben har også fått bekreftet at høyst sannsynlig vil bli mulig å spille fem treningskamper før seriestart. Covid 19-restriksjonene gjør at det fortsatt er litt uklarhet om hvilke av de planlagte kampene som kan spilles, og det kan muligens også bli noen endringer i tidspunkter sammenlignet med det opprinnelig avtalte opplegget. Men treningskampene blir viktige for å sveise laget sammen og bygge den slagkraften som trengs når seriespillet starter i april.

Optimisme 

Assistenttrener og spillerutvikler Tommy Svindal Larsen mener også det er grunn til å se fremover med både optimisme og forventninger.

- Jeg synes vi har en veldig fin gjeng som har trent utrolig bra de siste ukene. I internkampen som ble spilt nå, ser vi at spillerne orker mye og de utvikler relasjoner. Alle drar i samme retning. Det kommer til å bli spennende fremover, mener Tommy Svindal Larsen.

Han er særlig fornøyd med holdninger og treningsvilje i spillergruppen. Det gjør at trenerne kan fokusere på det taktiske og utviklingen av spillet. For dette er en gjeng motiverte og ambisiøse spillere som ønsker å bli bedre og bedre.

- Vi har tid frem mot seriestart, og fremover skal vi se på det taktiske og få laget til å presetere som enhet. Det blir veldig interessant å komme igang med treningskampene, men så langt ser det veldig bra ut. I løpet av internkampen ser jeg at spillerne er godt trent, de løper mye og det er mye vilje, fastslår Tommy Svindal Larsen.

Se videointervju her:


 

Annonse: