Velkommen, Steinar!

Arendal Fotball har ansatt Steinar Pedersen som ny hovedtrener i klubben. Han tiltrer umiddelbart.

Steinar Pedersen har tidligere vært hovedtrener i både Jerv og Start, men kommer nå fra stillingen som utviklingsansvarlig i NFF Agder. Han slutter nå i denne rollen og gleder seg til å ta fatt på den nye trenerjobben.

- Jeg har motivert for å komme tilbake i klubbfotballen og ha hovedansvaret for et lag. Derfor er jeg veldig glad for at denne muligheten dukket opp. Jeg har god kjennskap til spillerne i klubben, og sammen med ledelse og støtteapparatet i klubben tror jeg vi har gode forutsetninger for å skape resultater og utvikling fremover.

Tar ansvaret

Steinar Pedersen har signert en kontrakt ut 2020-sesongen og ser frem til å ta ta fatt på oppgaven med å utvikle potensialet i Arendal Fotball fremover. Han tiltrer som hovedtrener fra og med torsdag 2. august og vil ha hovedansvaret for laget allerede i kommende serierunde. – Det har vært gjort en god jobb i klubben de siste ukene, og jeg vil samarbeide tett med Petar Rnkovic og Frank Bredal om forberedelsene inn mot denne kampen, sier Steinar Pedersen.

Daglig leder Bård Sterk-Hansen i Arendal Fotball mener Steinar Pedersen har de kvalitetene og den erfaringen som klubben trenger de kommende sesongene.

- Vi har jobbet bredt med denne ansettelsesprosessen, og vi er svært fornøyd med at vi har blitt enige med Steinar Pedersen om en avtale. I løpet av samtalene med Steinar har vi fått bekreftet at han deler klubbens langsiktige mål og ambisjoner. Han har også en bakgrunn, både som spiller og trener, som vi er sikre på vil være svært verdifull for jobben som skal gjøres i Arendal Fotball fremover, sier daglig leder Bård Sterk-Hansen.

Lang prosess

Han opplyser at den første direkte kontakten med Steinar Pedersen ble etablert i begynnelsen av juli. – Han hadde imidlertid påtatt seg oppdrag for NFF i forbindelse med EM-kampene i Sveits for jenter U19-landslaget. Derfor har prosessen tatt noe tid, men det viktigste for oss har vært å bli enig med den treneren som best kan ta ansvaret for å videreutvikle Arendal Fotball. Det har vi nå fått på plass, konstaterer Sterk-Hansen.

Han opplyser at dialogen med Steinar Pedersen har pågått i over tre uker, og i løpet av denne prosessen har man også lært hverandre å kjenne og blitt enige om hvordan man sammen skal lykkes med å videreutvikle Arendal Fotball.

- Steinar har erfaring som spiller både fra Bundesliga, Allsvenskan og Tippeligaen, samt trenerfaring fra Eliteserien, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen. Denne erfaringen ser klubben frem til å dra nytte av, og vi tror Steinar kan tilføre klubben mye gjennom de to og et halvt årene han nå har signert for. Vi vet vi har ansatt en trener med stor arbeidskapasitet, og en som er sulten på mer suksess. Han setter holdninger, seriøsitet og sult etter utvikling øverst på listen når han skal evaluere spillere og bygge lag. Han har vist stor entusiasme over å komme tilbake til klubbfotballen, og ser et stort potensiale i Arendal Fotball, sier daglig leder Bård Sterk-Hansen i Arendal Fotball.

Annonse: