Sterk borteseier over Jerv: - Synes vi viser vi er på på god vei

Arendal Fotball viste meget lovende takter da Jerv ble slått 3-1 på Levermyr. Flere spillere meldte seg også på i kampen om spilletid.

Det ble et todelt lokaloppgjør på Levermyr i Grimstad. En første omgang der det ikke ble produsert så mye, og en andre omgang der det eksploderte fra start, og det endte opp med fire scoringer. 

Her finner du et bildegalleri fra kampen!

Jerv kjørte det meste før pause, men Arendal Fotball lå godt bakover og det ble ikke produsert all verdens med sjanser foran Leopold Wahlstedt mellom Arendal-stengene. 

Etter pause kom det nærmest en eksplosjon. 

Fabian Stensrud Ness ble spilt gjennom nærmest fra avspark og satte inn 1-0 etter mindre enn ti spilte sekunder av omgangen. 

Men Jerv svarte etter bare et par minutter. Hjemmelagets Baidoo var frempå på en retur fra Arendal-keeperen og sørget for balanse. 

Ny Ness-scoring

Men Arendal hadde mer i ermet. Seieren var til slutt fortjent. Selv om ballinnehav var passe jevnt fordelt, var det Arendal som skapte mest utover i andre omgang. 

Etter en time lekte Conrad Wallem seg på venstresiden og sendte motspillerne glidende ut av banen. Innlegget endte hos Fabian Stensrud Ness. Spissen og kapteinen avsluttet kontant med å sende ballen i nettet. 

Fem minutter før slutt snappet Kristian Eriksen et utspill. Alene med Jerv-keeperen satte han ballen kontant i mål og sørget for 3-1. 

På slutten ble også Jervs Simon Larsen utvist. 

- Jeg synes vi vinner fullt fortjent mot et godt lag. I første omgang føler jeg ikke vi slipper dem til noe farlig, mens i andre omgang fremstår vi veldig solide begge veier. Jeg synes vi viser at vi er på god vei, melder kaptein Stensrud Ness. 

Sterkt

Stensrud Ness mener laget leverte en sterk prestasjon. I første omgang var det bunnsolid bakover, men da fungerte det ikke spesielt fremover. Etter pause løsnet det fremover, mens det solide defensive spillet vedvarte. 

- Jerv er et godt 1. divisjonslag, med god kvalitet i det de gjør. Vi vinner på deres hjemmebane i deres generalprøve. Det synes jeg er sterkt, men fortsatt er det ikke delt ut et eneste poeng i serien. Vi må bare jobbe på, påpeker Stensrud Ness. 

Trener Steinar Pedersen er enig i det meste av det hans lagkaptein sier. 

- Vi virket kanskje litt engstelige for ballen i første omgang, men i andre omgang er jeg fornøyd med alt. Kampen åpner seg og vi skaper en god del, scorer fine mål og vinner fortjent, mener Pedersen. 

God moral

Pedersen fremhever at det var en god prestasjon og at hans elever viste god moral gjennom hele kampen. 

- Moralen er god og vi jobber hardt. De to siste ukene har vært tøff treningsmessig og det har vært jobbet hardt på feltet, sier Pedersen, som legger til:

- Men dette er en treningskamp. Uansett er det viktig å vinne kamper, der vi presterer solid. Det er positivt at vi får en god opplevelse før alvoret starter. Det er på dette nivået vi må være, forteller Arendal-treneren. 

Justerte formasjon

Stian Michalsen var også fornøyd med det som ble levert på Levermyr. 

- En perfekt bortekamp, oppsummerer han. 

- Så mye bedre enn dette kan det ikke bli på bortebane, selv om det ikke handler om poeng, legger han til. 

Han tror en formasjonsjustering var medvirkende til at Arendal Fotball kunne dra i land seieren på Levermyr. 

- Det gjør at vi våger mer og kommer til flere sjanser. Hadde vi levert dette i en seriekamp, da ville vi i alle fall vært fornøyde, smiler Michalsen. 

Annonse: