Sander Lille-Løvø.

Stor dramatikk endte i poengdeling

Toppkampen i Egersund hadde alt, på godt og vondt: en dramatisk skade, seks scoringer, drama til siste slutt og avgjørelsen falt omtrent da dommeren skulle blåse av kampen.

Tross dramatikken i selve kampen - så er det nok likevel den stygge skaden til Egersund-keeper Anders Klemensson som kommer til å bli husket aller best fra søndagens oppgjør i Idrettsparken.

Situasjonen oppstod etter rundt 40 minutters spill. En lang ball ble slått i bakrommet mot Egersund-målet. Sander Lille-Løvø var på løp, men dommeren blåste av for offside. I den påfølgende situasjonen kolliderte Egersund-keeperen med en av sine medspillere.

- Sander fortalte at han hørte lyden av et bein som brakk, forteller Roger Risholt som understreker at ingen av hans spillere var direkte involvert i kollisjonen.

Samtlige på banen forstod umiddelbart at det var en alvorlig skade, og etterhvert ble keeperen hentet med ambulanse. Spillet ble stanset i over 35 minutter mens Egersund-keeperen fikk nødvendig medisinsk assistanse.

Kampuret viste 83 (!) minutter da førsteomgangen ble avblåst og lagene gikk i garderoben på 0-0.

Tok fyr

Rett etter pause tok det imidlertid fyr. Preben Skeie ga Arendal 1-0 før det var gått ett minutt av omgangen, men nesten like raskt svarte Egersund og utlignet til 1-1.

- Det er et unødvendig baklengsmål der vi gir bort ballen etter et innkast, mener Roger Risholt.

Og Egersund fikk et slags grep om kampen etter utligningen. Det var derfor ikke helt overraskende at Egersund også skulle score det neste målet - der tidligere Arendal-spiller Stian Michalsen var sist på ballen da han presist plassert ballen i det lengste hjørnet utenfor rekkevidden til Jonas Vatne Brauti i Arendal-målet.

Men Arendal kom tilbake i kampen. Først utlignet Sebastian Remme Berge til 2-2 med et vanvittig vakkert skudd fra 17 meter helt oppe i krysset. Så sørget Sander Lille-Løvø for 3-2 til Arendal da det var drøye fem minutter igjen av ordinær tid.

- Den scoringen tror jeg nok Egersunds reservekeeper må ta noe av ansvaret for, sier Roger Risholt.

Det så ut som om Arendal skulle sikre tre poeng og tabelltopp, helt til Egersund i sluttsekundene slår et frispark fra midtbanen inn i boksen. De vinner duellene og kan juble for 3-3, rett før dommeren blåser av kampen.

Helt OK

- Isolert sett er det helt OK å ta med seg ett poeng fra Egersund, men i dag følte jeg likevel at vi fortjente alle tre poengene. Spesielt før pause var det Arendal som var det førende laget, og kampen under ett er det vi som skaper absolutt flest målsjanser, sier Roger Risholt. - Likevel var det viktigste å ta poeng. Nå er vi tre poeng bak Egersund, etter at vi har møtt mange av de sterkeste lagene i avdelingen. Neste helg kommer Lyn til Norac stadion, så det bare understreker at vi har tøffe motstandere i sesonginnledningen. Alt i alt er poengfangsten vår OK, selv om det er skuffende å miste to poeng på overtid, sier Arendal-trener Roger Risholt.

PS! Arendal Fotball ønsker Egersund-keeper Klemmensson god bedring!

Egersunds IK – Arendal Fotball 3-3 (0-0)

• Idrettsparken

• Tilskuere: 587 tilskuere

• Mål: 0-1 Preben Skeie (46), 1-1 Magnus Høiseth (48), 2-1 Stian Michalsen (65), 2-2 Sebastian Remme Berge (74), 2-3 Sander Lille-Løvø (84), 3-3 Magnus Dahlby (90)

• Gult kort: Magnus Høiseth, Egersunds IK. Sebastian Remme Berge og Christopher Cheng, Arendal.

• Dommer: Abdulhadi Al-Fahad, Ekholt BK