010524-0971

Straffet etter sjansesløseri

Tross en serie store målsjanser, måtte Arendal reise hjem fra Brattvåg med tap. Hjemmelaget vant 3-2 i en kamp der marginene aldri var på Arendals side.

- Når alt kommer til alt, så handler det om kvalitet, oppsummerer Arendal-trener Vegard Hansen. 

Tross tapet, så ser han positiv utvikling i det unge Arendal-mannskapet. 

- Vi er bedre enn for en måned siden, og vi er klart bedre enn vi var for to måneder siden. Derfor tror jeg også vi kommer til å være bedre om en måned, sier han.

Det startet veldig bra etter at Arendal tok ledelsen allerede i det 8. minutt. Mikal Berg Kvinge kom seg rundt på høyrekanten og fikk slått inn til Joseph Michael Williams. En Brattvåg-forsvarer forsøkte å komme foran Williams for å hindre scoringen - men hardt presset klarte han ikke annet enn å styre ballen i eget mål. 

- Selv om det var et selvmål, så var det et resultat av godt Arendal-spill, sier Vegard Hansen. - Kvinge legger et innlegg med veldig god kvalitet, og vi skulle veldig gjerne hatt enda flere slike presise innlegg foran mål.

Spillende lag

Brattvåg utlignet etter et drøyt kvarter etter at Arendal-forsvaret fremstod noe passive på en kort Brattvåg-corner. Utover i førsteomgangen hadde Brattvåg ballen mye, men de klarte sjelden å skape store problemer for Arendal-forsvaret.

- Vi visste fra før at Brattvåg er et spillende lag som har noen svært flinke ballbehandlere på midtbanen. Derfor var vi forberedt på dette kampbildet, sier Vegard Hansen.

Likevel var Arendal bare millimetere fra å gå til pause med en ledelse, etter at det ble skapt flere store muligheter helt på tampen av omgangen.

- Vi trenger litt mer presisjon på innleggene og større grad av ro og besluttsomhet foran mål, konstaterer treneren. 

Etter hvilen var det Arendal som førte kampen. Derfor var det mot spillets gang at Brattvåg tok ledelsen etter 67 minutter.

Mot slutten av kampen jaget Arendal utligning, men på en av de relativt få visittene Brattvåg hadde innenfor Arendals 16-meter, spratt ballen opp i hånden på Stian Andersen. Dommeren mente at det var hands og straffe. Den satte Brattvåg i mål på overtid.

Arendal ga likevel ikke opp og jaget redusering. Den kom da innbytter Mikael Haga satte ballen kontant i mål da det var omlag to minutter igjen av tillagt tid. Selv om dommeren la til ytterligere med tid, kom aldri utligningen Arendal jaktet på. 

Flott gjeng

Vegard Hansen mener bestemt at hans lag hadde fortjent å få med seg poeng, men erkjenner at det ikke ble slik.

- Likevel vil jeg rose guttene. Det er en flott gjeng, og vi kommer tilbake også når det ser vanskelig ut. Med litt flaks og flyt kunne vi fått 3-3 helt på slutten, men må i stedet erkjenne at det ble et forsmedelig bortetap, sier han.

- Vi har en sulten gjeng som gjør så godt de kan. Vi er ikke perfekte, men vi er et ganske godt Postnord-lag. Vi har kvaliteter nok i laget til å kunne vinne alle kamper, men vi er ikke helt der ennå, sier Vegard Hansen. 

Annonse:
Publisert: 05.05.2024
Skrevet av: Arendal Fotball Arkivfoto: Helge N. Olsen