Sune Kiilerich er årets kaptein i Arendal Fotball.

Sune blir årets kaptein

- Det er en ære, sier Sune Kiilerich etter at han har fått kapteinsbindet og skal lede Arendal Fotball på banen i år. - Men alle på laget betyr like mye, understreker han.

Den høyreiste danske midtstopperen har fått en nøkkelrolle i årets Arendals-lag. Han bidrar med erfaring og autoritet på banen, og derfor har også Knut Tørum pekt på ham som årets kaptein - med Sven Fredrik Stray og Ylldren Ibrahimaj som de to øvrige spillerne i kapteinsteamet. 

Må gå først

- Alle på laget skal ta ansvar, men kapteinen må gå først. Det føler jeg også at jeg kan, selv om jeg ikke skal være alene om å ha ansvaret, sier årets Arendal-kaptein som fikk spontan applaus av lagkameratene da årets kapteinsvalg ble kunngjort etter tirsdagens treningsøkt.

Sune Kiilerich, som har bred erfaring fra dansk toppfotball, har også tidligere hatt kapteinsansvar i sin fotballkarriere - og det er en rolle han trives i.

- Det har kanskje litt med spillestil og posisjon å gjøre at jeg kan fremstå som et naturlig valg, sier han.

Funnet seg til rette

Etter tre måneder i Arendal, har han funnet seg godt til rette i Norge. Den norske vinteren har vist seg fra en mildere og vennligere side enn han hadde fryktet - og han har også latt seg imponere av sine nye lagkamerater.

- Vi har vist i treningskampene at vi kan gjøre oss gjeldende mot andre Obosliga-lag. Vi har bare tapt en treningskamp, og det var mot Mjøndalen i kampens aller siste minutter da vi fikk et feilaktig idømt straffespark mot oss. Jeg synes vi har sett bra ut, og vi har vist at vi kan hevde oss. Men det blir likevel annerledes når alvoret begynner og det er poeng vi kjemper om, sier Sune Kiilerich som mener nivået i Norge minner veldig om det han er vant til fra dansk fotball.

- Vi spiller på samme måte som vi gjorde i Fredericia, og jeg synes det er en deilig fotball både for oss spillere og forhåpentlig også for tilskuerne. Vi vil gjerne spille fotball og holde ballen i laget, men vi skal også være kloke og noen ganger velge enkle løsninger for å få ballen unna, sier Sune Kiilerich.

Annonse: