Jentejubel etter scoring mot Gimletroll.

Suveren seier i sørlandsduellen

Arendal-jentene er klare for 2. runde i cupen etter 3-0 mot Gimletroll onsdag kveld.

Selv om Gimletroll nok var best den første halvtimen, så var det likevel en svært fortjent Arendal-seier til syvende og sist.

Frem til pause var det ingen av lagene som klarte å skape store sjanser, og stillingen var 0-0. Men det tok bare drøye fire minutter etter hvilen før Lisbeth Rothschild ga Arendal ledelsen på Norac stadion. Hun forsøkte et skudd fra en litt trengt posisjon, og selv om det ikke var veldig godt plassert, så var det hardt nok til at ballen gikk inn mellom beina på Gimletroll-keeperen.

Arendal var flinke til å ha balanse i laget og hadde stort sett god kontroll defensivt - og det som var av tilløp til sjanser ble solid håndtert av forsvarsfireren der Mari Storli fremstod som den suverene sjefen. Keeper Mari Fone ble satt på få prøver, men hun var våken og ryddet opp de få gangene Gimletroll kom seg forbi forsvarsfireren.

Kampens store prestasjon var det imidlertid Rebekka Ausland som stod for da det var snaue 20 minutter igjen av kampen. Hun fikk ballen rundt midtstreken og satte umiddelbart fart mot mål. Ingen av Gimletroll-spillerne klarte å stoppe henne før hun iskaldt rundet keeper og satte ballen i mål. I praksis ble kampen avgjort der og da.

De siste 20 minuttene hadde Arendal god kontroll - og på overtid satte kaptein Kaia Wilson et kontant punktum for cup-oppgjøret da hun fra kort hold dunket ballen i mål.

Se intervjuer med Rebekka Ausland og Mari Storli her:

1. runde NM: Arendal Fotball-Gimletroll 3-0 (0-0)

• Norac stadion

• Mål: 1-0 Lisbeth Rothschild (50), 2-0 Rebekka Ausland (69), 3-0 Kaia Wilson (90+2)

• Dommer: Rune Byremo, Birkenes IL