- Synes det ser stadig bedre ut

En ny toppkamp venter Arendal søndag: nå handler det om å hente poeng borte mot Levanger, noe som kan bli veldig tøft.

- Nøkkelen for oss blir å være effektive, fastslår keeper Lars Jendal.

Med Levanger bare tre poeng bak Arendal før denne serierunden, så sier det seg selv at dette er en ny "sekspoengs-kamp". Da lagene møttes på Norac stadion tidligere i sesongen, endte det 1-1. Det resultatet var trolig bortelaget mest fornøyd med.

Uforutsigbare

På hjemmebane har Levanger vært uforutsigbare. De har hatt tre kalasseire (5-1 mot RBK 2, 6-0 mot Nardo og 8-0 mot Øygarden), men de har også tapt tre av syv hjemmekamper så langt. Både Skeid (1-2), Notodden (2-4) og Fram (2-4) har kunnet reise hjem fra TOBB Arena med tre poeng i bagasjen.

Lars Jendal tror det blir en vanskelig kamp - men samtidig gleder han seg.

- Det er en viktig kamp for oss, men det skal bli moro. Vi har hatt bedre prestasjoner i det siste, og det må vi bygge videre på. Nøkkelen blir å være effektive foran motstanderens mål, samtidig som vi er forberedt på at vi møter et lag som er gode på kontringer og dødball, samtidig som de slår mange innlegg inn i boksen, sier Arendal-keeperen som har levert på stabilt og høyt nivå helt siden han kom fra HamKam rett før seriestart. 

Jevn avdeling

Han har funnet seg veldig godt til rette både i byen og blant lagkameratene. Det er veldig gøy å kjempe i toppen. Denne avdelingen er jevn og det virker som om alle kan ta poeng fra hverandre. Derfor handler mye om å ha stabilt gode prestasjoner. Det vil være det som teller mest til slutt, tror sisteskansen.

Skadeproblemene, spesielt på midtstopperplass, har vært en utfordring, også for ham som keeper.

- Det er jo viktig å kjenne hverandre, og jeg er en keeper som snakker mye og er avhengig av at de som spiller foran meg forstår hva jeg mener. Men dette har bare blitt bedre og bedre i det siste, konstaterer han.

Spillere tilbake

Både Sune Kiilerich og Olav Hovstad er i troppen som møter Levanger søndag. Christer Reppesgård Hansen er derimot fortsatt ikke spilleklar etter sin skade. Lars Jendal er trygg på at Arendal har en tropp som skal være gode nok til å hente tre poeng søndag.

- Vi har jobbet mye med å bli råere i motstanderens boks. Det synes jeg har blitt bedre og bedre de siste kampene. Vi har styrt nesten uansett hvem vi har spilt mot, men vi må også være effektive for å vinne kampene. Det blir avgjørende også mot Levanger, tror Lars Jendal.


Annonse: