Anders Hylen Pedersen er tilbake i trening etter å ha røket akillessenen i 2019.

Talentet fikk karrieretruende skade - nå er han tilbake på treningsfeltet

Lovende Anders Hylen Pedersen har vært i Arendal Fotballs A-tropp siden 2017. En skade forrige sesong kunne truet karrieren, men han har kjempet seg tilbake.

19-åringen (blir 20 i år) har lenge vært sett på som lovende. En skade kommer aldri beleilig, men for Anders Hylen Pedersen kom den ekstra ubeleilig i overgangen fra junior til senior. Akillessenen røk på trening i fjor vår. 

I over et halvt år har han vært på sidelinjen. Men nå ser det lysere ut for den lovende midtbanemannen. 

Får trener-ros

Siden skaden - med påfølgende operasjon - har han trent alternativt nesten daglig. Det har blitt lagt merke til. 

Trener Steinar Pedersen sparer ikke på rosen over den jobben som Hylen Pedersen har gjort mens han har vært ute av spill. 

- Den er fantastisk, og det mener jeg. Når det først skulle gå så galt at han røk akillesen, så har han brukt perioden han har vært ute godt, forklarer treneren. 

- Han har trent mye styrke og bygd muskler, i tillegg har han vært veldig disiplinert i opptreningen. Nå skal vi bruke tiden på å få ham matchklar igjen, forteller Steinar Pedersen. 

- Utrolig deilig

Anders Hylen Pedersen er selv lykkelig for å være på banen og at han kan spille fotball igjen. 

- Nå går det fint og akillesen responderer bra. Det er utrolig deilig å være tilbake på banen igjen etter veldig mange timer med variert trening som sykling, svømming og diverse styrketrening, smiler han. 

Han forteller at det første målet er å komme seg i form, og samtidig kjenne at han tåler treningen. Han håper også at han har fått sitt med skader for en stund. 

- Jeg satser på å holde meg skadefri gjennom sesongen, og selvfølgelig håper jeg også at jeg kan få noen minutter på A-laget, sier han. 

Steg for steg

Den lovende midtbanemannen tar tingene steg for steg for å unngå at det skal oppstå nye problemer. 

Fortsatt er han ikke med hundre prosent på treningene, men ifølge Hylen Pedersen er det ikke langt unna nå. 

- Jeg er i slutten av rehabiliteringen og derfor ikke så langt unna at jeg kan delta hundre prosent. Etter råd fra støtteapparatet tar jeg det steg for steg, men jeg gleder meg veldig til sesongen starter, slår han fast. 

Annonse fra Obos-ligaen: