Jakob Rasmussen lader skuddfoten.

Tap etter en god start

Start måtte få besøk av Arendal før det ble publikumsrekord på Sparebanken Sør Arena i år. Dessverre var det flere enn Start-kassereren som kunne juble også etter kampen...

Det endte 3-1 til Start på Sparebanken Sør Arena i historiens første seriekamp mellom Start og Arendal.

Etter kampen kunne Start puste lettet ut, for "lillebror" - som de ynder å kalle divisjonskollegaen - skapte masse trøbbel foran nesten 5000 tilskuere.

Arendal-trener Mattias Andersson måtte innse at han ikke klarte å vinne sin andre kamp mot Start denne sesongen. Det syntes han var skuffende.

– Nå er jeg litt skuffa over at vi ikke får med oss poeng. Vi burde hatt ett poeng i dag ut ifra sjanser og spill, sa Andersson til Agderposten etter kampen.

Totalt uredde

Likevel føler han laget er iferd med å utvikle seg nøyaktig i den retningen han ønsker seg:

– Vi gikk ut totalt uredde og gjorde nøyaktig som vi skulle. De første 30 minuttene så vi ut som et meget bra lag, men vi manglet litt trøkk på midtbanen, sa han til Agderposten.

Selv om Arendal blir liggende nederst på tabellen også etter denne serierunden, så mener Mattias Andersson det er all mulig grunn til å se opp og frem.

- Det blir et langt og tøft løp, og vi må begynne å vinne kamper. Jeg sier alltid at vi får som fortjent, men vi har litt marginer mot. Jeg har troa på at dette går veien, sa han og mente laget har hevet seg siden forrige serierunde mot Bodø/Glimt.

Selv om det var Arendal som startet kampen klart best, så var det Start som tok ledelsen etter at de rullet opp på høyrekanten. Et innlegg ble slått bak i feltet, for så å bli headet tilbake til Djombo Dany-Gael N`Guessan som headet forbi Jostein Aaland.

Etter Start-scoringen var det hjemmelaget som tok initiativet i kampen og Arendal hadde mot slutten av omgangen mer enn nok med å forsvare seg. Men laget klarte å ligge kompakt og stod opp i duellene - og dermed holdt det seg med ett-målsledelse for Start til pause.

Klasseangrep

Etter hvilen var det Arendal som viste hva som bor i laget. Og 1-1 kom etter et angrep som nok er i særklasse av de målene som kommer til å bli scoret på Sparebanken Sør Arena denne sesongen (video kommer):

Jostein Aaland kastet langt ut, Rasmus Lynge Christensen tok ned ballen på midtsirkelen og hælflikket videre. Det hele ble avsluttet av Sune Kiilerich mellom beina på Håkon Opdal. Den scoringen alene er grunn god nok til å se gjennom høydepunktene fra kampen:

Arendal klarte imidlertid ikke å utnytte momentumet, og det var Start som fikk den viktige 2-1-scoringen etter en corner som traff ryggen på Sven Fredrik Stray og gikk i mål. Det er neppe noen høyoddser å spå at Mattias Andersson kommer til å fortsette arbeidet med defensiv dødball på treningsfeltet de kommende dagene - uten at Sven Fredrik Stray skal bebreides for det som i målprotokollen blir stående som et selvmål.

Mot slutten av kampen risikerte Arendal naturlig nok mer fremover, og de rommene som oppstod utnyttet til slutt Start godt nok til at de også fikk satt inn 3-1 bare få minutter før slutt.

Uansett: Det var en historisk kamp - og det kan samtidig slås fast at  Arendal har tatt store steg for å tette gapet som tradisjonelt har vært til Start.

Nå venter Sandnes Ulf hjemme på Myra neste tirsdag. Og vi kan definitivt fastslå: Arendal er en kamp nærmere neste seier!