Tap og fire (!) røde kort mot Bryne

Redegjørelse/uttalelse fra Arendal Fotball i forbindelse med utdelingen av fire (4!) røde kort i kampen mot Bryne.

Arendal Fotball Kvinner tok lørdag turen til Jæren for å møte Bryne i 2.div avdeling 1. Jentene gjorde en meget god kamp frem til det 75 minutt. Det er jevnt og tett og ingen av lagene klarer å bryte ned motstanderne og skape store sjanser. I det 75 minutt slår Bryne et innlegg som daler ned i motsatt kryss og dermed 1-0. Kampen ender til slutt med en 3-0 seier til Bryne.

Det som imidlertid var langt mer oppsiktsvekkende er det som skjer i det 84 minutt. Martine Gjennestad får gult kort for en takling på midtbanen nær innbytterbenkene. Når Martine skal forklare hva som skjedde gir dommer et nytt gult kort og dermed rødt. I forlengelsen av dette gis ytterligere to røde kort til keepertrener og hovedtrener samt til Kamilla Aabel.

Vi opplever at dette var feil og urettferdig, og vil i dag sende vår rapport til NFF. Vi ønsker ikke å bidra til videre eskalering eller offentlig kritikk av dommer og kommer derfor ikke til å delta i diskusjoner på sosiale medier eller i andre kanaler rundt situasjonen.

Damelaget til Arendal Fotball jobber knallhardt hver uke for å prestere godt i kamper. Derfor er det ekstra tungt å få en dag som i går. Men vi skal reise oss, jobbe hardt og stå sammen for å avslutte sesongen på best mulig vis.