Håvard Meinseth mot Express i treningskamp 29/1 2020.

Tar utfordringen i ny rolle

Du kan få se Håvard Meinseth i en ny rolle denne sesongen. Så langt trives han med ny posisjon.

Vingen - for det var det han kom til Arendal Fotball som - har de to første treningskampene og på trening, blitt drillet som høyreback. 

- Det er noe jeg helt klart vi prøve. Jeg vil spille så mye som mulig og da er dette en god løsning for meg, sier Håvard Meinseth. 

Han kom fra Sola i løpet av sommeren i 2019 og medvirket i åtte kamper for Arendal Fotball. Det ble også 15 opptredener for gamleklubben Sola. 

Får hjelp

Meinseth er optimistisk med tanke på sin nye rolle. 

Han forteller at han får hjelp fra trener Steinar Pedersen med tanke på omskoleringen. 

- Jeg har lyst å prøve dette og jeg trives med rollen. Med den hjelpen jeg får av Steinar, tror jeg at det skal gå veldig bra. Det var ikke helt i min plan å bytte posisjon da jeg kom hit i fjor, men ting snur fort i fotballen, smiler han. 

Han brukte sist høst på å komme inn i miljøet, som han beskriver som enkelt å gli inn i. 

- Det tok litt tid i starten, men jeg kom fort inn i det. Etter et par uker var jeg inne i det. Jeg fikk også sjanser til å vise meg frem på banen og bidro med det jeg kunne, forklarer han. 

Mer profesjonelt

Han trekker frem at han kom til en annen fotballkultur da han kom til Arendal Fotball. Hans tidligere klubb rykket ned fra 2. divisjon etter forrige sesong. 

- Nivået i Arendal er mye høyere. Det er mer profesjonelt. Arendal har også større ressurser enn Sola, forklarer han, samtidig som han trekker frem flere ting som er ulikt der han kom fra. 

- I Sola skulle vi ligge lavt, mens i Arendal skal vi styre spillet, sier han. 

Nå jobber Arendal Fotball med å få filosofien innprentet, slik at alle spillerne drar i samme retning. 

- Vi jobber med å bli mer samkjørt. Vi har også bare to nye spillere som skal drilles inn. Det er greit at vi bygger videre på det som er her, forteller Håvard Meinseth. 

Annonse fra Obos-ligaen: