Tester sommerformen mot Fløy

Mattias Andersson vil bruke lørdagens treningskamp mot Fløy til å gi flest mulig spillere anledningen til å vise seg frem før høstsesongen braker løs.

I morgen (lørdag) kl 1300 er det treningskamp mellom Arendal og Fløy. Kampen blir den første muligheten til å se nysigneringene Peter Wiik-Kovacs og brasilianske Darlan i aksjon for Arendal.

Mattias Andersson planlegger i prinsippet å stille med to ulike lag i hver omgang - slik at flest mulig spillere får anledning til å overbevise om at de bør være aktuelle for troppen mot Tromsdalen når høstsesongen starter 23. juli. 

Skadesituasjonen

På skadefronten ser det relativt greit ut, bortsett fra at Fabian Ness vil være ute i minst to måneder med den kneskaden han pådro seg i kampen mot Sandnes Ulf. Keeper Anders Gundersen har fjernet gipsen etter armbruddet og er tilbake i lett trening, selv om han foreløpig står over spilløkter på treningsfeltet. Det betyr også at han ikke er aktuell mot Fløy. I beste fall kan han være tilbake i kamptroppen enten mot Tromsdalen 23. juli eller i hjemmekampen mot Åsane helgen etter.

- Det kjennes bedre ut nå enn på samme tid i vinter da jeg hadde tilsvarende skade, sier Anders Gundersen selv.

Rasmus Lynge Christensen rapporterer også om fremgang, etter at han rett før ferien valgte å være litt forsiktig for å unngå overbelastning etter sitt lange skadefravær i vår. Forhåpentlig er han 100 prosent klar når høstsesongen starter.

Nye spillere

Kovacs og Darlan er altså forventet i kamptroppen mot Fløy, men de to siste nysigneringene Arendal har gjort vil ikke slutte seg til klubben før i neste uke. Forsvarsspilleren Avni Pepa avslutter sitt opphold på Island med kamp denne helgen og vil trolig delta på sin første Arendal-trening tirsdag.

Sent torsdag kveld ble det også endelig bekreftet at nederlandske Vlatko Lazic har signert for Arendal. 28-åringen, som har bakgrunn fra Ajax sin ungdomsavdeling, har spilt både på nivå 1 og nivå 2 i det nederlandske ligasystemet, i tillegg til at han har vært innom rumensk eliteserie. Også han vil slutte seg til Arendal-troppen i løpet av neste uke.

Klubben utelukker ikke at det kan være aktuelt med ytterligere forsterkninger foran høstsesongen, dersom det lykkes med å finne aktuelle kandidater i posisjoner klubben ønsker å ha flere valgmuligheter i. Men det er et møysommelig arbeid å få dette på plass, ettersom man både skal være rimelig trygge på de sportslige vurderingene og at spilleren passer inn i klubbens filosofi, samtidig som de økonomiske rammene klubben må forholde seg til, setter åpenbare begrensninger. 

Annonse fra Obos-ligaen: