Peder Nersveen.

Tidligere Arendal-spiller mener Hødd er favoritter

Tidligere Arendal-spiller Peder Nersveen mener hans nåværende klubb Hødd er favoritter i opprykkskvalifiseringen.

Fredag reiser Arendal-spillerne til Ålesund for å forberede seg til lørdagens første kvalifiseringskamp mot Hødd i Ulsteinvik. Cupvinnerne fra 2012 har hatt utfordringer med å komme tilbake til Obosligaen etter nedrykket i 2016. Men denne sesongen har det gamle storlaget fått sving på sakene under trener Kevin Knappen.

I egen klasse

Laget endte riktignok på 2. plass i Postnordligaen avd 1 etter suverene Kongsvinger, men de var sammen med KIL det helt dominerende laget i sin avdeling.

- Vanligvis ville vi rykket opp med 60 poeng og bare 18 innslupne mål, men Kongsvinger har vært i en egen klasse, erkjenner Peder Nersveen.

Derfor har det lenge vært klart at Hødd ville ende på 2. plass. De har derfor kunnet forberede seg lenge på kvalik-kampene. Men Peder Nersveen erkjenner at de er overrasket over at det er Arendal som ble motstander.

- Det så ikke slik ut for noen uker siden. Da forberedte vi oss på at det ville bli Skeid eller Egersund, sier Peder Nersveen som røper at man i Hødd-miljøet håpet at Egersund ville klare å berge 2. plassen.

God fremgang

Peder Nersveen i Arendal.
Peder Nersveen i Arendal.

- Arendal har vist god fremgang i det siste, mens Egersund hadde motsatt utvikling. Derfor hadde sannsynligvis Egersund vært en enklere motstander for oss, sier den tidligere Arendal-spilleren som var en av mange spillere som forlot klubben etter fjorårssesongen.

- Jeg har funnet meg godt til rette i Hødd og Ulsteinvik, på samme måte som jeg trivdes i Arendal. Jeg er fornøyd med utviklingen, både personlig og fotballmessig, sier han.

Tidligere trener

Det var ikke tilfeldig at Peder Nersveen valgte Hødd som sin nye klubb. Treneren Kevin Knappen er nemlig en han har samarbeidet med tidligere.

- Jeg hadde ham som trener både i Elverum og HamKam. Derfor var det enkelt å tilpasse seg den defensive strukturen og hans måte å organisere laget på, forteller han.

Nettopp defensiv struktur er et sentralt stikkord for å beskrive årets Hødd-utgave. De er svært gjerrige med bare 18 baklengsmål på 26 seriekamper.

De har ennå ikke tapt på hjemmebane i serien i år og står med bar seks baklengsmål på de 13 hjemmekampene.

- Vi har også fått orden på de offensive relasjonene, så nå scorer vi også mange mål, konstaterer Peder Nersveen.

Offensive backer

Han har også fulgt Arendal Fotball gjennom sesongen, og han kjenner fortsatt mange av spillerne - selv om det har vært store utskiftninger fra 2020 til 2021.

- Jeg har jo merket meg at klubben har gjort noen solide signeringer som har slått til. I tillegg har jo Arendal også to offensive og svært offensive backer i Håvard (Meinseth) og Mads (Madsen), mener han.

- Dessuten spilte jeg jo under Roger da han overtok som hovedtrener i fjor høst. Han har en litt annen tilnærming enn Steinar (Pedersen) hadde, så jeg regner med at Arendal har videreutviklet dette i løpet av året, sier Peder Nersveen som selv har blitt omskolert til midtstopper nå.

- Jeg begynte sesongen som sentral midtbanespiller, men ønsket selv å prøve meg som midtstopper. Så den siste halvdelen har jeg spilt stopper. Siden vi har sluppet inn lite mål, så føler jeg jo det har vært vellykket, sier Peder Nersveen.

Favoritt

Andre nøkkelspillere er keeperveteranen Arnold Origi og de offensive spillerne Oskar Løken (14 seriemål og kåret til årets spiller), samt rutinerte Robin Hjelmeseth (15 seriemål). 

Nå gleder han seg til lørdagens kamp - og returen til Norac stadion neste helg.

- Jeg tror Hødd er favoritter. Mitt tips er at vi tar to knepne seire, både på hjemmebane og bortebane, sier Peder Nersveen.

Annonse: