Einar Rossbach.

Tidligere landslagskeeper blir ny keepertrener

Einar Rossbach (58) har takket ja til å bli ny keepertrener i Arendal Fotball. - Tilbudet kom overraskende, men jeg følte raskt at dette passer meg veldig bra, sier han.

Den tidligere landslagskeeperen har bred erfaring også som keepertrener. Og han kjenner også Arendal Fotball godt.

- Jeg fulgte Leopold Wahlstedt i to sesonger i Arendal, før han ble hentet til Odd, forteller Rossbach.

Vil løfte klubben

- I fjor var Arendal veldig nær opprykket, og jeg har lyst til å være med på å løfte klubben det siste hakket. Det skjer veldig mye spennende på Sørlandet for tiden. Når vi ser på hva de har lykkes med i Grimstad de siste årene, så er det ingen tvil om at potensialet i regionen er stort, mener Arendal Fotballs nye keepertrener.

Han starter i jobben 1. februar og sier han vil bruke dagene frem til oppstart til analysearbeid. 

- De siste årene har jeg jobbet mye med hvordan keeperrollen kan løses best mulig. Etter min mening finnes det faktisk et fasitsvar på det spørsmålet. Nå har jeg lyst til å bruke den kompetansen i Arendal, sier Einar Rossbach som altså får ansvaret for å følge opp keeperduoen Jonas Vatne Brauti (23) og Mathias Skjævestad (17).

Kjenner Brauti

- Brauti er en keeper jeg kjenner til fra før. Han trente blant annet med Odd er par uker da jeg var keepertrener der, men jeg ser frem til å bli kjent med alle spillerne og trenerapparatet. Jeg har stor respekt for den jobben de har gjort, men jeg er også åpen for å bidra med mine erfaringer og vurderinger som en del av hele trenerteamet. Men dette får vi diskutere nærmere med Roger og Vebjørn når jeg starter opp, sier Einar Rossbach.

Han var altså sentral da Odd i sin tid hentet Leopold Wahlstedt fra Arendal Fotball. Svensken har fortsatt sin fantastiske utvikling, og i vinter debuterte han for det svenske A-landslaget. Wahlstedts suksess førte også til at Einar Rossbachs sønn, Sondre, er blitt henvist til reservebenken i Odd.

Utvikle gode keepere

- Det er sånt som skjer i toppidretten, og noe man må være forberedt på. Jeg så tidlig at Leopold var en veldig fin keepertype, men også jeg er overrasket over at han allerede har spilt seg inn i den svenske landslagstroppen. Vi har hatt god tradisjon for å utvikle gode keepere i Odd, så jeg håper jo nå at noe av dette også kan overføres til keeperteamet i Arendal Fotball, sier Einar Rossbach.

PS! Samme dag som det ble kjent at Einar Rossbach blir keepertrener i Arendal, ble det også offentliggjort at Sondre Rossbach går på utlån til Degerfors i Allsvenskan

 

Annonse: