Tobias Hafstad.

Tilbake fra landslagssuksess

Tobias Hafstad gleder seg til lørdagens Kjelsås-kamp, etter landslagssuksess med G19-landslaget i Frankrike.

tobias-på-landslaget.jpg
Norges startoppstilling mot Frankrike 3. september. Tobias Hafstad til venstre på første rekke. (Foto: Lars Magnus Tangen / NFF)

Den anvendelige midtbanespilleren spilte begge kampene mot Frankrike, henholdsvis forrige fredag og mandag denne uken.

Fredag endte det 0-0 på fransk jord, mens det norske landslaget vant 2-1 i mandagens oppgjør. På det norske laget var flere utenlandsproffer med, men også klubber som Øygarden og Egersund hadde med hver sin spiller i den norske troppen. I den franske troppen var klubber som Liverpool og Barcelona representert, så at det var to tropper med spillere som i det daglige har helt ulik treningshverdag, kan det neppe være tvil om.

På samme nivå

- Det er jo morsomt å møte spillere fra slike klubber og føle at vi er på nesten det samme nivået som dem. De franske spillerne er nok bedre teknisk enn dem vi møter i Postnord-ligaen, men ellers synes jeg ikke nivåforskjellen var veldig stor, sier Tobias Hafstad som nå står med 10 aldersbestemte landskamper for Norge.

- Det var sikkert ikke så mange som trodde vi skulle vinne sammenlagt mot Frankrike over to kamper, men det var jo moro at vi gjorde det. Jeg synes alle de aldersbestemte landslagene gjorde det bra i landslagspausen, så mye kan jo tyde på at det ser bra ut for norsk fotballs fremtid, mener Tobias Hafstad.

Etter gode opplevelser med G19-landslaget, gleder han seg over å være tilbake i hverdagen i Norge. Lørdag er det Kjelsås som er motstander, og det kan bli en tøff kamp. Da lagene møttes i Oslo for noen uker siden, endte det 2-2 etter at Arendal hadde ledet 2-0. 

Tempo og punch

Tobias Hafstad tror han har oppskriften på tre poeng lørdag:

- Det blir viktig å matche den punchen Kjelsås hadde i duellspillet. Og kanskje må vi ta et steg opp når det gjelder tempo og ballvalg. Men jeg er klar for å vinne kamper igjen, sier han.

Roger Risholt har hatt litt hodebry med laguttaket, ettersom både Christer Reppesgård Hansen og Olav Hovstad er ute med skader, samtidig som Kristian Strande må stå over med karantene. Men kaptein Sune Kiilerich er meldt kampklar, noe som kan bli viktig. Offensivt kan Andreas Hellum bli et savn, siden også han må sone karantene denne runden.

- Vi må gjøre noen justeringer, men jeg ser egentlig bare muligheter i det, sier Roger Risholt. 

Kampstart er lørdag kl 1600.


 

 

Annonse: