Lene og Roy Gundersen har hjertet i Arendal Fotball.

To ekte Arendal-patrioter, som legger opp ferien etter terminlista

Lene og Roy Gundersen har sett flere Arendal Fotball-kamper enn de fleste. Som Arendal-supportere er de blitt kjent med Norge.

- Hvor skal vi på ferie i år?

- Hm, si det. La oss se på terminlista til Arendal Fotball først ... 

Omtrent slik kan vi tenke oss det høres ut når Lene og Roy Gundersen skal planlegge ferien. For ekteparet er supportere av Arendal Fotball på sin hals og går nødig glipp av en kamp. 

I år ble feriedagene brukt på en tur til Trondheim for å se bortekampen mot Nardo, og på en tur til Levanger da Arendal spilte den siste kampen før sommerpausen. 

- En får sett litt av Norge når vi reiser på bortekampene. Da får en også sett hvilket fint land det er vi bor i, sier Lene. 

Forrige sesong tok de turen til Brattvåg. Det vitner om hvor mye Arendal Fotball betyr for dem. Denne sesongen har det blitt i alt åtte bortekamper, og de utelukker ikke at det blir tur til Moss og Ulsteinvik også. 

Faste plasser

Både denne og forrige sesong har Lene og Roy hatt faste plasser på Norac. De har vært blant de aller første som har kjøpt sesongkort når kortene er blitt lagt ut for salg. 

- Begge er glad i fotball og vi synes det er gøy å kunne støtte den lokale klubben. Vi bor også greit til, bare et steinkast unna stadion. Da synes vi at det ikke går an å sitte hjemme, smiler Roy, mens kona nikker støttende. 

Søndag var de selvsagt på plass da Sola ble slått 4-1.  

Lettere enn Liverpool

Noe av det de synes er mest spennende med å følge et lag så tett, er at de blir kjent med laget og spillerne på en helt annen måte. 

- Det er lettere å følge Arendal enn Liverpool, selv om vi har vært der også noen ganger. Vi har fire av Arendal-spillerne som naboer i leilighetsbygget vårt. Vi får veldig god kontakt med spillerne av å være så tett på laget, sier Roy og Lene. 

Supportere 2
Lene og Roy Gundersen hyller spillerne etter 4-1-seieren over Sola, sammen med Forza Arendal ... 

Selv om det sportslig har variert mye denne sesongen, har ekteparet forblitt trofaste, slik ekte supportere skal. De følger laget i med- og motgang. 

- Starten på sesongen var trå, før det kom en veldig god periode. Det har gått i bølger gjennom hele sesongen. Nå er det en fin periode igjen, oppsummerer Roy. 

Bård Sterk-Hansen er daglig leder av Arendal Fotball. Han kjenner godt til det fotballinteresserte ekteparet. 

- Vi er stolte over å personer som Roy og Lene rundt oss. De er veldig engasjerte, noe vi setter stor pris på. Vi er veldig glade for å ha slike supportere som dem, som står bak klubben i tykt og tynt, sier Sterk-Hansen. 

Optimister

Begge forteller at fort kvitter seg med skuffelsen etter en dårlig kamp. 

- Det dveler vi ikke lenge med. Vi finner fort frem optimismen igjen, sier de.

Setene på Norac har de hatt de to siste sesongene. De sitter midt på tribunen og har god sikt i begge retninger. 

- Vi flyttet noen hakk fra den første sesongen da laget var i 1. divisjon. Der vi sitter nå, ser vi veldig godt og det er derfor vi ønsker de plassene. Når årskortene legges ut for salg, da skal vi være raske med å sikre oss disse plassene også neste sesong, smiler de. 

Søndag er de på plass igjen for å støtte laget mot Brattvåg. 

Annonse fra Obos-ligaen: