- Tøff kamp, men gode muligheter

Sandnes Ulf kjemper om direkte opprykk til Eliteserien. Arendal kjemper for å bevare håpet om fortsatt spill i OBOS-ligaen. Likevel tror Avni Pepa det er mulig å reise til Sandnes søndag og komme hjem med tre poeng.

Det gjenstår fire serierunder i OBOS-ligaen, og Arendal har fortsatt håp om at det er mulig å bevare plassen i divisjonen. Det er bare tre poeng opp til Fredrikstad på kvalifiseringsplassen, samtidig som det på papiret også fortsatt er mulig å klatre opp på helt trygg grunn i løpet av disse fire serierundene.

"Mest sannsynlig henter vi hjem tre poeng på søndag, og så tar vi en kamp om gangen deretter"

— Avni Pepa

Men det blir ikke enkelt. Arendal har tøffe motstandere i alle de fire kampene. Først venter opprykksjagende Sandnes Ulf på bortebane søndag, før Start kommer til Norac stadion neste lørdag. Deretter er det Ull/Kisa borte, før sesongen avsluttes hjemme mot Ranheim. I praksis betyr det at alle de fire lagene Arendal skal møte fortsatt er i posisjon om å kjempe om Eliteserie-spill neste sesong.

Mulig fordel

- Det bildet kan se annerledes ut i de siste serierundene. Vi kan også oppleve at både Ull/Kisa og Ranheim har avklart om de klarer kvalifisering før de to siste serierundene, og det kan i så fall kanskje være en fordel for oss, sier assistenttrener Øyvind Dalseth som har hovedansvaret for kartleggingen av motstanderne.

Men det begynner altså borte mot Sandnes Ulf søndag, og det blir et gjensyn med en tidligere hjemmebane for Avni Pepa. Han står registrert med 52 obligatoriske kamper for de lyseblå og er forberedt på å møte gamle lagkamerater.

- Kenneth Sola og Kent Håvard Eriksen er to av dem som fortsatt er i Sandnes Ulf som jeg har spilt sammen med. Det er en klubb som jobber veldig bra, samtidig som det ikke er så veldig stor klubb. Vi vet jo litt om dem, men vi fokuserer først og fremst på oss selv og vårt eget spill i forberedelsene til denne kampen, sier Avni Pepa.

Tøffe treninger

Han er fornøyd med det han har sett på treningsfeltet den siste uken. A-troppen fikk fri forrige helg da det var landskamppause, men det har til gjengjeld vært tøffe treninger denne uken. Men spillerne tåler dette, selv om det er sent i sesongen.

- Folk er flinke til å ta vare på kroppen og gjøre de nødvendige tingene for å unngå skader og overbelastning. Det virker som alle er på og i god form, sier Avni Pepa.

I sesonginnspurten er ikke Sandnes Ulf det eneste laget Arendal møter der han selv har hatt en fortid. Neste lørdag er det klart for årets siste sørlandsderby når Start kommer til Norac stadion. Uansett hva som skjer denne serierunden, kan det kanskje også bli en av årets aller viktigste kamper - både for Arendal og Start.

- Mitt fokus er på Arendal. Det er her jeg er nå, så jeg er ikke så opptatt av om jeg har spilt i andre klubber tidligere, sier Avni Pepa som er optimistisk før avreise til Sandnes:

- Mest sannsynlig henter vi hjem tre poeng på søndag, og så tar vi en kamp om gangen deretter, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: