Steinar Pedersen

- Tøffeste utfordring til nå

Nyopprykkede Vard kan bli en tøff utfordring for Arendal Fotball på hjemmebane, erkjenner trener Steinar Pedersen.

Etter seieren mot Levanger på bortebane inntok Arendal tabelltoppen i 2. divisjon avdeling 2 denne sesongen.

2-0 mot Levanger var en seier som på mange måter satt langt inne, selv om det ikke var ufortjent at Arendal denne gangen kunne forlate Levanger med tre poeng i bagasjen. Etter en god 1. omgang forrige helg, falt Arendal veldig lavt etter hvilen og Levanger hadde nok ballen mest i 2. omgangen. Likevel var det Arendal som sikret seieren etter en scoring av Fabian Ness helt mot slutten av kampen.

Vi ønsker å fortsette det gode spillet vi har vist til nå i sesongen,

— Steinar Pedersen

Avgjøre til egen fordel

Dette er jo det som ofte blir karakterisert som en kvalitet som kjennetegner gode lag: evnen til å avgjøre kamper i egen favør, selv om det spillemessig ikke sitter like godt hver helg.

Steinar Pedersen er krystallklar på at dette er en egenskap Arendal vil ta vare på. Selv om hans lag er oddsfavoritter foran hjemmemøtet mot Vard, så er han også klar på at det vil være en kamp som krever mye av hans eget mannskap - dersom det skal bli tre poeng.

- Vi ønsker å fortsette det gode spillet vi har vist til nå i sesongen, sier Arendal-treneren som gleder seg over tre strake seire mot henholdsvis Nardo, Fram og Levanger. Selv om to av de tre første kampene har vært krevende bortekamper, så mener han lørdagens møte med Vard kan bli sesongens største utfordring til nå. 

- Det kan du godt si, bekrefter han.

- Vi skal vinne

Men ambisjonen er naturligvis likevel å hente tre nye poeng.

- Får vi ut vårt beste mot Vard, så skal vi vinne også denne kampen. Men det krever at spillerne legger ned minst like mange meter i denne kampen som de har gjort i de tre først, og de må krige i hver eneste duell for å vinne kampen. Vi gleder oss til oppgjøret, fastslår Steinar Pedersen og legger til at Arendal ikke er avhengig av enkeltspillere for å plukke poeng.

- Det er det sterke kollektivet som er årsaken til de gode resultatene vi har hatt i sesonginnledningen. I tillegg har vi også gledet oss over gode enkeltprestasjoner. I sum har dette skapt resultater og vi er veldig fornøyde med ni poeng og 7-0 i målforskjell etter tre kamper, sier treneren.

Han er også fornøyd med at spillerne selv trekker frem samholdet og lagfølelsen som en viktig årsak til at de har lykkes så godt i alle tellende kamper til nå. 

- Det er et langsiktig prosjekt å sette sammen et lag av spillere som vil gjøre hverandre gode. Det er utrolig bra at spillerne er opptatt av samholdet, fordi det er også noe jeg er veldig opptatt av. Det er målbevisst arbeid som ligger bak dette, mener han,

Tabellen ikke viktig

Til tross for at Arendal-treneren er opptatt av de lange linjene, hevder han med styrke at verken han eller spillerne er spesielt opptatt av tabellen så lang.

- Tabellen er bare viktig når sesongen er ferdig. Underveis er det bare et måleverktøy for hvor vi står. Skal vi få de resultatene og den poengfangsten vi ønsker, må vi må være skjerpet og på vårt beste hver eneste serierunde. Vi jakter tre poeng i hver kamp, så overlater vi til andre å være opptatt av tabeller og alt annet som kan virke forstyrrende, sier Steinar Pedersen.


 

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P
1 Bryne Bryne 4 3 1 0 12 4 8 10
2 Sotra Sotra 4 3 1 0 7 2 5 10
3 Vard Haugesund Vard Haugesund 4 3 0 1 9 2 7 9
4 Arendal Arendal 4 3 0 1 7 1 6 9
5 Asker Asker 4 2 2 0 6 3 3 8
6 Egersund Egersund 4 2 0 2 9 6 3 6
7 Fløy-Flekkerøy Fløy-Flekkerøy 4 2 0 2 7 6 1 6
8 Levanger Levanger 4 1 2 1 2 3 -1 5
9 Nardo Nardo 4 1 1 2 4 5 -1 4
10 Rosenborg 2 Rosenborg 2 4 1 1 2 3 7 -4 4
11 Notodden Notodden 4 1 1 2 1 6 -5 4
12 Bærum Bærum 4 0 2 2 2 4 -2 2
13 Odd 2 Odd 2 4 0 1 3 1 7 -6 1
14 Fram Fram 4 0 0 4 2 16 -14 0

Annonse fra Obos-ligaen: