Andreas Hellum.

Toppscoreren: - Jeg er klar!

Endelig er Andreas Hellum klar igjen - og hans ambisjon er å bidra til at Arendal Fotball går videre i opprykkskvalifiseringen.

Andreas Hellum, som er Arendal Fotballs suverene toppscorer denne sesongen, har ikke spilt en kamp siden Odd 2 ble slått 6. november. Han scoret to mål i den kampen - til tross for at han spilte mer enn halve oppgjøret med brudd i hånden.

Ble verre og verre

- Jeg merket at jeg fikk en smell i hånden i en situasjon i Odd-kampen. Det skjedde i 1. omgang, og jeg kjente det var vondt. Men det ble verre og verre utover kampen, og enda verre utover kvelden, forteller Andreas Hellum.

Hånden hovnet veldig opp og medisinsk ansvarlig Nicolay Høst sendte ham rett på legevakten da han fikk sjekket skaden. Der ble det raskt konstatert brudd og hånden ble gipset, samtidig som Andreas Hellum fikk beskjed om "å ta det med ro fremover". 

Det har han - litt motvillig - forsøkt å gjøre. Derfor måtte han se den avgjørende serieavslutningen mot Egersund fra tribunen, og han kunne heller ikke være i kamptroppen mot Hødd forrige helg.

Mer nerver som tilskuer

Men nå er hånden blitt vesentlig bedre - og Andreas har selv meldt seg klar til kamp. De siste dagene har han trent for fullt med laget, etter å ha prioritert alternativ trening de siste ukene. 

- Det blir mindre og mindre vondt for hver dagen. Så nå er jeg klar til å spille, erklærer han.

Og det er ingen tvil om at toppscoreren gleder seg til å få på seg drakten igjen og bidra til at Arendal tar enda et skritt mot Obosligaen 2022.


- Det har vært helt ille å bare se på kampene. Det er mye bedre å spille selv. Når jeg har sett kamper fra sidelinjen, blir det mer tid til å tenke. Så det er mer press og nerver når man ikke kan spille selv, mener Andreas Hellum.

Også derfor er han klar til å bidra i 90 minutter mot Hødd.

- Det er opp til Roger å bestemme om jeg skal starte kampen. Men får jeg muligheten, så er jeg klar for 90 minutter, garanterer han.

Gode muligheter

Andreas Hellum mener mulighetene er gode for å få et resultat som fører Arendal videre i kvalifiseringsspillet. Forrige helg vant Hødd 2-1 på Høddvoll i Ulsteinvik, men det faktum at Arendal fikk med seg et bortemål betyr også at utgangspunktet for hjemmekampen er brukbart. Siden bortemålsregelen gjelder i kvalifiseringen, så holder det å vinne 1-0 på Norac stadion lørdag.

- Vi har ikke tapt hjemme i år. Derfor håper jeg det kommer mange folk, og at vi vinner og går videre. Forhåpentlig kan jeg også bidra med mål, sier han.

Selv om det ennå er noen uker til han kan kaste gipsen, så tror han ikke at bruddet i hånden vil begrense ham.

- Hånden er ikke behagelig, men jeg gjør det beste ut av det, sier målmaskinen.

Tror på seier og scoringer

De siste dagene har det gått helt fint å trene sammen med resten av laget. 

- Jeg har holdt meg litt unna de tøffeste duellene, men det kommer jeg ikke til å gjøre lørdag, sier Andreas Hellum som tipper at Arendal vinner 4-1 - forhåpentlig med to Hellum-mål som en del av regnestykket.

Se glimt fra Andreas Hellums 2021-sesong i Arendal Fotball her:

 

Annonse: