Traff godt med første trenerforum

20 deltakere fra flere klubber i distriktet fikk med seg Arendal Fotballs første trenerforum.

Det var trenere fra flere ulike nivå som var samlet på klubbhuset til Arendal Fotball på Norac stadion. 

Steinar Pedersen, hovedtrener i Arendal Fotball, delte sammen med sin assistent Roger Risholt noen av hemmelighetene som Arendal Fotball jobber med i det daglige på treningsfeltet. 

På Tv-skjermen rullet det flere klipp fra treningskampene til Arendal Fotball, klipp som Steinar Pedersen brukte til å illustrere hvordan klubben ønsker å fremstå på banen. Samtidig delte også Pedersen noen historier fra egen karriere som spiller. 

Vil ha flere samlinger

Øyestad hadde en god delegasjon med på trenerforumet. Ole Bjarne Johnsen er til daglig trener for et damelag og et G15-16-lag. 

- Det er jo litt lavere nivå enn det vi snakker om Arendal Fotball er på. Men samtidig er det mye en kan plukke med seg herfra og ta med seg inn i jobben med lagene jeg har, sier Øyestad-treneren. 

Han håper at dette ikke blir den siste samlingen med trenere fra distriktet. 

- Jeg synes dette var kjempebra. Det er veldig flott å få informasjon om hva Arendal Fotball driver med. Jeg har savnet slike forum tidligere. Nå håper jeg det kan bli flere. Jeg håper også at det blir flere A-lagstrenere som kan se nytte av dette, forteller Johnsen. 

I drøyt to timer holdt Arendal-trenerne forsamlingen engasjert. De fikk mange spørsmål og kommentarer fra deltakerne. Da Steinar Pedersen spurte om alle skjønte det han gikk gjennom, kom det et klart svar fra en av deltakerne: 

- En må være rimelig analfabet for ikke å skjønne hva dette gikk ut på!

Felles ansvar

Steinar Pedersen beskriver selv den første samlingen som to fine timer. Han var fornøyd med å få presentert måten Arendal Fotball jobber til forsamlingen. 

- Det er jo trenere her som holder på på ulike nivå. Da blir vi fremover å bruke flere arenaer i Arendal Fotball for at de skal få relevant informasjon. Vi ønsker med dette å skape et diskusjonsforum for trenerne, der de kan utfordre hverandre, sier han. 

Samtidig trekker han frem at det er et felles ansvar å få dette til, samtidig å gjennomføre og følge opp på en god måte det som kommer opp gjennom forumet. 

Pådriver

Dette var den første samlingen av det som forhåpentligvis skal bli mange. Det er mye som skal jobbes med fremover. Pedersen beskriver det som første steg på veien mot noe som i fremtiden kan bli bra. 

- Vi har ikke ansvar alene for spillerutvikling, men vi kan være en pådriver. Vi håper at klubbene rundt skal bli med. Arendal Fotball skal være en åpen klubb, og vi vil fortsette med å invitere klubbene i distriktene til å være med i forum som er relevant for dem, forklarer han. 

Annonse fra Obos-ligaen: