Vebjørn Urdal.

- Trenerteamet utfyller hverandre

Første gang han besøkte Norac stadion som trener, endte det med rødt kort. Nå skal Vebjørn Urdal (33) bidra til å systematisere og utvikle det fotballfaglige i Arendal Fotball.

Den tidligere Fløy-treneren har kommet inn som ny assistenttrener i Arendal Fotball etter at Tommy Svindal Larsen ga seg ved nyttår. Vebjørn Urdal håper at han med sin mer akademiske fotballbakgrunn kan bidra til å utfylle trenerteamet med en annen kompetanse enn de øvrige har.

- Alle må bidra med det de er best til. Det viktigste er hva vi får til som team, sier Vebjørn Urdal. 

Han skal blant annet ha ansvaret for videoanalyse og andre teknologiske hjelpemidler som bidrar til å kartlegge spillernes prestasjoner. Dette er blant annet utstyr som måler hvor mye spillerne løper i løpet av en kamp, og hvor høy belastningen er for den enkelte. 

- Jeg har jobbet mye med analyse før, og det blir ett av mine ansvarsområder nå. Men Roger (Risholt), Bjørge (Fedje) og meg skal først og fremst være et trenerteam sammen. Roger har lang erfaring som toppspiller, mens jeg har mer akademisk fotballbakgrunn. Vi utfyller hverandre, samtidig som vi er nokså like personlighetsmessig, mener Vebjørn Urdal som allerede har flyttet til Arendal og installert seg i leilighet midt i byen. 

I fjor var han hovedtrener for Fløy - et lag som i likhet med Arendal spilte altfor mange uavgjortkamper. Begge seriekampene mellom klubbene endte - naturlig nok - med poengdeling. 

- Vi forsøkte å ødelegge for Arendal, og lyktes med det i de to kampene, konstaterer han. 

I hovedsak mener Vebjørn Urdal likevel at Arendal Fotball nå må bygge videre på det grunnlaget som ble skapt i 2021-sesongen.

- Når vi ser på tallene, så blir det viktigste å slippe inn mindre mål enn vi gjorde i fjor. Og det er det enkleste å gjøre noe med. Hvis vi også scorer litt flere mål, vil det bli veldig vanskelig å slå oss denne sesongen, sier han. 

- Vi må utvikle relasjonene i laget, og så må vi nok erstatte noen av spillerne som vi har mistet. Strukturelt kan det også bli bedre i enkelte faser av spillet. Men det aller viktigste er likevel å bygge videre på alt det som allerede er bra, slår han fast.

Vebjørn Urdal konstaterer at det er mange gode spillere i stallen allerede, og han vil ikke trekke frem enkeltspillere som viktigere enn andre på banen. Men, han legger til:

- Preben Skeie er viktig som klovn i gruppa. Jeg ser selv ekstrovert som type og vil gjerne "bjuda på". Humør og engasjement betyr mye, mener han.

Og engasjementet mangler definitivt ikke. Det var også årsaken til det røde kortet han pådro seg i treningskampen mellom Fløy og Arendal rett for seriestart i fjor. 

- Hva var det som skjedde?

- Jeg har aldri fått rødt kort som trener tidligere, men slik jeg oppfattet situasjonen, så virket det for meg som om Sune (Kiilerich) slo etter Fløy-spilleren. Da var min spontane reaksjon å løpe ut på banen for å beskytte min spiller. Jeg skjønte jo at jeg "dreit meg ut" veldig fort. Dessuten måtte jeg betale 5000 kroner i botkassa til Fløy-spillerne. Så det skjer ikke igjen, smiler Vebjørn Urdal.


Annonse: