Ubeseiret i treningskampene

Arendal leverte en svak generalprøve mot Fløy, men vant likevel 2-0 på Norac stadion mandag kveld. - Det blir tøffere mot Skeid, fastslår Roger Risholt.

Selv om det var mye som manglet av både rytme, sting og fremdrift i store deler av kampen, så var det likevel mange positive ting å ta med seg inn mot seriestarten:

• Arendal har knapt sluppet inn mål i treningskampene og fremstår bunnsolide defensivt.
  • Arendal har mange spillere som kan komme inn fra benken og endre kampbildet.
  • Selv om Arendal slet med å feste grepet på kampen i bortimot 80 minutter, så beholdt laget både tålmodigheten og lagmoralen.
  • Arendal evner å vinne, selv om laget presterer et godt stykke under eget toppnivå.
  • Andreas Hellum scorer jevnt og trutt og fremstår som en potensiell målgarantist.

Det var lite å skrive hjem om før pause. Riktignok var Arendal best helt i innledningen og kom til en stor målsjanse i ett av kampens første angrep - men deretter var det lite som stemte for hjemmelaget på Norac stadion. Selv om Fløy knapt kom til målsjanser, så slet også Arendal-laget med å etablere spill. Det ble for mange upresise pasninger, for få bevegelser foran ballfører og for få dueller som ble vunnet. Derfor gikk begge lagene målløse til pause.

Kvalitet og bredde

Og det ble ikke veldig mye bedre etter at lagene skiftet side før det var godt nærmere 70 minutter. Da ble det stadig tydeligere at Arendal-laget har mer kvalitet, større bredde og mer å spille på når kreftene begynner å ta slutt. Og igjen var det Andreas Hellum som satte skapet på plass først.

Det startet med at innbytter Mathias Johansen spilte fri Preben Skeie (som også startet på benken). Skeie fant Hellum i boksen og Hellum gjorde kort prosess med det Øyvind Leonhardsen har kalt "ett av Europas beste venstrebein". Fra kort hold dundret den tidligere Mjøndalen-spissen ballen kontant i kassa - bare minutter etter at han hadde avsluttet himmelhøyt over fra fire meter da han måtte avslutte med høyrefoten.

Kontant

Omtrent like kontant var Mathias Johansen da han fastsatte sluttresultatet til 2-0. Da var det spilt 84 minutter - og Arendal rullet opp enda et meget godt angrep som 25-åringen avsluttet kontant bak Fløy-keeperen. Og det ble kampens siste mål.

Det ga en bekreftelse på at denne Arendal-utgaven er i god utvikling - og de er forhåpentlig godt rustet til seriepremieren mot Skeid kommende helg.

- I dag var det mye rør, innrømmer målscorer Andreas Hellum. - Men vi hadde et kvarter på slutten som var bra.

Og selv om han scoret sitt tredje mål i løpet av de fire treningskampene, så er han bare mellomfornøyd med egen prestasjon.

- Det største utbyttet for meg var å få løpt i 90 minutter. Jeg burde i hvert fall scoret tre mål i denne kampen. Men det er til helgen det smeller, og jeg får spare noen scoringer til serien starter, sier kraftspissen som har blomstret etter at han kom til Arendal i vinter.

Andreas Hellum er helt klar på at prestasjonen må bli bedre når Arendal møter Skeid i Oslo til lørdag. - Det blir knalltøft, men jeg håper vi er klare, sier han.

Trener Roger Risholt er fornøyd med at det ble enda en seier i en treningskamp. Det gir trygghet foran seriestarten.

Mentalitet

- Vi blir bedre jo lengre kampen varer. Sjansemessig er det også OK. Vi skaper fem store målsjanser, mens Fløy bare har en stor mulighet til å straffe oss, sier han.

Roger Risholt er også glad for mentaliteten laget hans viser mot slutten av kampen. - Vi stiller også med en ung midtbane der snittalderen er under 20 år. Det bare viser at alder ikke er viktig, bare du er god nok, sier treneren.

Og han er krystallklar når han blir bedt om å vurdere utfallet av Skeid-kampen til lørdag.

- Den skal vi vinne, fastslår Roger Risholt.