Scoringsjubel mot Gimletroll.

Vant igjen i sørlandsderbyet

Arendal Fotball Kvinner tok tre svært viktige poeng da de vant 2-1 på Norac stadion i lokaloppgjøret mot Gimletroll 16. mai.

Da lagene møttes i cupen for et par uker siden, vant Arendal 3-0. I mandagens seriekamp ble det jevnere. Oppgjøret var en intens, spennende og velspilt kamp der det var nerve til siste spark på ballen.

Arendal-jentene gikk tøft ut og tok umiddelbart grep om kampen. Den offensive inngangen til kampen ga også uttelling etter bare tre minutter.

Lisbeth Rothschild slo ballen langt bak i feltet, Victoria Westberg header på tvers av boksen og fant Rebekka Ausland som kunne score sikkert og gi hjemmelaget en inspirerende tidlig ledelse.

Det var Maja Tveit Naalsund som doblet ledelsen etter rundt 25 minutter. Hun dro seg flott innover i banen og satte ballen i mål fra rundt 15 meter.

Det var også stillingen til pause - og det var fortjent at Arendal ledet.

Etter hvilen ble kampbildet mer åpent. Gimletroll hadde nok ballen mest, men det var Arendal som skapte de farligste sjansene etter gode overganger og beinhard jobbing av svært løpsvillige spisser. Likevel kom ikke uttellingen og spenningen levde helt inn etter at Isabella Hayes Sundby reduserte for Gimletroll da det gjenstod 10 minutter av ordinær tid.

Men Arendal-jentene jobbet hardt og disiplinert. Derfor holdt de også unna, selv om Gimletroll mot slutten av kampen sendte absolutt alle inn i Arendals 16-meter på de siste dødballene de fikk.

Arendals ambisjoner denne sesongen er å komme blant topp fire-lagene i avdelingen. Det vil sikre at laget spiller i 2. divisjon også neste år. Derfor var tre poeng mot Gimletroll uhyre viktig. Arendal står nå med seks poeng etter fire kamper - og ligger tre poeng bak Røa 2 som i øyeblikket innehar fjerdeplassen. Men Røa 2 har en kamp mer spilt enn Arendal - og det er nettopp Røa 2 som er neste motstander for Arendal Fotball Kvinner. Den kampen spilles søndag 22. mai på Røa kunstgress i Oslo.

Her er videointervju med matchvinner Maja Tveit Naalsund etter Gimletroll-kampen.