Varmen er på før helgens kamper på Norac stadion

Med værprognoser som viser fare for frost og snø i helgen ville det vært usikkert om vi kunne gjennomføre helgens kamper. Nå kan Youcef Johansen garantere gode baneforhold på Norac stadion frem til sesongslutt.

Da Norac stadion stod klar midt i 2017-sesongen var det en etterlenget toppfotball-arena for laget som da var i OBOS-ligaen. Anlegget ble bygget med tanke på å tilfredstille kravene som forbundet stiller for spill i norsk toppfotball, og der er ett av kravene undervarme.

Det er bare andre gang siden anlegget var nytt at varmen skrus på for at Arendal Fotball skal være sikret å få gjennomført sitt kampprogram. 

Arendal kommune er anleggseier, og avtalen mellom kommunen og Arendal Fotball er at undervarmen bare skal på for å gjennomføre kamper i sesong. Vinterstid benyttes den oppvarmede banen i Arendal Idrettspark på Myra til treninger og treningskamper. 

Det er bare andre gang undervarmen har vært brukt i forbindelse med Arendal Fotball sine kamper siden anlegget var nytt. Første gang var til kvalifiseringskampen om OBOS-ligaspill mot Hødd i 2021.I tillegg har Jerv ved noen anledninger leid Norac stadion og benyttet undervarme når Levermyr ikke har vært spillbar.

Youcef Johansen er den i klubben som er ansvarlig for det tekniske og at baneforholdene er optimale. Han fikk denne gangen gehør for at varmen måtte skrus på.

- Vi har gjort beregninger som viser at det er mindre energikrevende å opparbeide en "grunnvarme" ved å kjøre anlegget med lav effekt over tid, enn det vil være om vi kjører anlegget for fullt over kort tid når banetemperaturen er rundt frysepunktet. Jeg er derfor takknemlig for at kommunen kom til samme konklusjon og lot oss slå på varmen med lav effekt i god tid før helgens kamper.

Arendal Kvinner spiller mot Vålerenga 2 lørdag kl 15:00, mens herrene spiller mot Træff søndag kl 13:00.

 

 

Annonse: