Vet hva som må forbedres neste år

Etter at Skeid vant den avgjørende kvalifiseringskampen på Norac stadion lørdag, konstaterer Arendal-trener Roger Risholt at det var fortjent at Oslo-laget sikret seg en ny sesong i OBOS-ligaen. - Vi har hatt en god sesong, men må bli enda bedre neste år, slår han fast.

Utgangspunktet for lørdagens oppgjør på Norac stadion var på sett og vis umulig for hjemmelaget etter at Skeid vant 6-0 i den første kvalifiseringskampen onsdag.

- Vi hadde en stor mulighet til å score etter seks sekunder. Det hadde vært moro å få en slik start på kampen. Om vi hadde ledet med to-tre mål til pause, så kunne det jo blitt spenning, sier Roger Risholt som likevel erkjenner at det meste ble avgjort i 2. omgangen på Nordre Åsen da Skeid scoret fire mål.

Gode nok

- Vi viser at vi er gode nok til å skape sjanser som kunne gitt oss målene vi trengte også i denne kampen, men slik ble det ikke. I realiteten har Skeid kontroll på det hele og det er selvfølgelig fortjent at det er de som skal spille i Obos-ligaen også neste sesong, oppsummerer Arendal-treneren.

Lørdag stod det 0-0 til pause, etter at Arendal igjen hadde levert en god førsteomgang. I tillegg til den store sjansen Sander Lille-Løvø fikk rett etter avspark, hadde Arendal flere gode muligheter til å skape nerve i kampen. Så skal det sies at også Skeid hadde sine muligheter som de ikke grep i dette oppgjøret.

Fornøyd

- Alt i alt er jeg fornøyd med hvordan vi håndterte denne kampen. Vi samlet oss mer fornuftig når vi mistet ballen. Det må vi lære av og bruke når vi skal utvikle spillet vårt videre. Vi må være mer tålmodige i det defensive arbeidet neste sesong, mener Roger Risholt.

Selv om det har vært mange sterke prestasjoner og gode kamper, så har sesongen også hatt noen ordentlige nedturer. Tapene mot Strømmen (0-5) og Ørn (1-8) er stygge riper i lakken som står i skarp kontrast til mye av den festfotballen Arendal har prestert i mange andre kamper.

Mistet grepet

- I noen kamper har vi mistet grepet helt. Det må vi gjøre noe med. Men så lenge jeg er i denne klubben, så skal vi fortsatt spille på samme måte som vi har gjort med offensivt, høyt press. Det vi må sørge for er å ha bedre balanse i laget, sier Roger Risholt som sammen med resten av trenerteamet og klubbens øvrige apparat nå begynner på den viktige, men ofte vanskelige jobben med å sette sammen neste års spillerstall.

Bygge videre

- Det er selvfølgelig mange av spillerne vi ønsker å ha med videre, men så trenger vi også noen forsterkninger. Bakerst har vi tre svært solide stoppere, og heldigvis er Sune (Kiilerich) med videre, men vi ønsker også å beholde Edvard Linnebo Race og Vegard Bergan, avslører han.

- Fremover i banen trenger vi kanskje noe mer fysikk og fart, legger han til - men primærfokuset nå er altså å få forlenget kontrakter med spillere som bare har kontrakt frem til 31.12 i år.

- Vi må bygge videre på at vi har hatt en god sesong der vi har utviklet spillet vårt. Jeg er veldig skuffet over at vi ikke klarte målet om å rykke opp i år, men jeg kan love mer moro på Norac stadion neste sesong, sier trener Roger Risholt.

Se videointervju her:


Arendal Fotball – Skeid 1-2 (0-0) Sammenlagt: 1-8

  • Norac stadion

  • Tilskuere: 519

  • Mål: 0-1 Erik Nordengen (61), 1-1 Mathias Johansen (79), 1-2 Johnny Buduson (83).

  • Gult kort: Mathias Johansen og Sander Marthinussen, Arendal. Erik Nordengen, Skeid.

  • Dommer: Marius Lien, Fossum IF.

  • Arendals lag (4-3-3):

  • Jonatan Byttingsvik

  • Jonas Tillung Fredriksen (Daniel Roppestad fra 76. min.), Vegard Bergan, Edvard Linnebo Race, Tobias Englund (Håvard Meinseth fra 56.)

  • Sander Marthinussen, Martin Torp, Sebastian Remme Berge (Preben Skeie fra 56.)

  • Sander Lille-Løvø (Ole Marius Håbestad fra 46.), Mathias Johansen, Rasmus Lynge Christensen (Kristian Eriksen fra 70.)

 

Annonse: