- Vi er et lag i medgang

Midtstopperen Vegard Amundsen Bergan tapte bare en seriekamp i løpet av høsten, etter at han kom til Arendal i august. - Det er på tide at Arendal tar et steg opp nå, sier han før de to opprykkskampene mot Skeid.

Etter at Arendal vant overbevisende 3-0 på bortebane mot Ull/Kisa lørdag, er det en tropp fulle av selvtillit og spilleglede som ser frem til de to avgjørende kampene mot Skeid.

Den første spilles på Nordre Åsen i Oslo onsdag kl 1400, før alt skal avgjøres på Norac stadion lørdag. Onsdagens oppgjør vises på Eurosport, så alle som ikke har mulighet til å ta turen til Oslo midt i uken, har altså likevel en god mulighet til å få med seg hvert spark på ballen.

Se videointervju her:


Vegard Bergan mener det er god grunn til å være optimist før de avgjørende kampene, selv om Skeid har vist en meget sterk høstform i Obosligaen. 

- Jevnt, men gøy

- Jeg tror det blir to tette kamper. Nøkkelen for oss er at vi tør å være oss selv og spille vårt eget spill. Det blir nok jevnt, men utrolig gøy, sier midtstopperen.

Han kom til Arendal fra Start i begynnelsen av august og er veldig fornøyd med klubbvalget. Etter at han debuterte for Arendal mot Ørn 13. august, har han vært fast i midtforsvaret. Og fotballmessig har det vært en svært positiv høst, både for Arendal Fotball og for ham personlig.

- Jeg har nesten ikke vært med på å tape kamper, konstaterer han. 

En klar plan

Bare bortekampen mot Strømmen endte med tap i serien - før det altså også ble tap i den første kvalifiseringskampen mot Ull/Kisa. Men der var han med på å snu nederlag til seier gjennom den knallsterke bortekampen lørdag der han også noterte seg for sin første scoring i Arendal-drakt da han headet inn 3-0. 

- Heldigvis spilte Ull/Kisa på samme måte på hjemmebane som da de møtte oss på Norac stadion. Vi fikk gjort et par justeringer i eget spill, og så hadde vi en klar plan for hvordan vi skulle slå dem. Vi var bedre enn dem, og de visste ikke helt hva de skulle gjøre etter at vi var litt heldige og tok en tidlig ledelse som utlignet forspranget de hadde fra den første kampen.

Avgjøre på hjemmebane

Bevisstheten om at ingenting er avgjort før returoppgjøret på Norac stadion er ferdigspilt, er en viktig lærdom som spillergruppen tar med seg fra oppgjøret mot Ull/Kisa.

- Det vil selvfølgelig være bra om vi kan vinne også på bortebane mot Skeid, men det viktigste er at vi er med og kan avgjøre på hjemmebane til lørdag, mener Vegard Bergan.

Han er ikke i tvil om at spillergruppen holder OBOS-liganivå:

- Det mener jeg vi har vist i hele høst. Dessuten gjorde jo laget det bra også i fjor, så tiden er inne for at Arendal tar et steg opp nå, mener han.


 

Annonse: